Antingen eller …

…eller både och. Snö eller regn eller båda samtidigt. Ombytligt väder, olika kläder? Nä det blir nog skaljackan som vanligt. Finns det något tuffare än mesar? Inga ombyten där inte. Var kommer mesigt ifrån? (Foto Roffe Andersson)

Jubileumsåret närmar sig snabbt. Från 1968 till 2018 har Angarngruppen varit och fortsätter vara – aktiv. Vi påverkar! Restaurering av sjöängen är bara en del. Läs mer i kommande Rallen.

 

I programmet hittar du närmast Fåglar inpå knuten och Örnkollen.

Anmäl dig redan nu till Artrally 2018! Nya regler mot tidigare år.

 

 

Decembers månadsrunda började med rekognosering i halvmörker. I gryningen samlades sedan överraskande många vid ett frostigt Örsta. Björn Nordling försökte hitta fåglar. Karin Hendahl skötte kön och berättar här om rundan.

Det är inte bara jubileumsår – det är nytt medlemsår. Kassören ser fram mot din medlemsavgift 2018.

Christer Brostams fåglar i nytt bildspelsformat  och ett annat garanterat utan fåglar på Fotosidan.

KOMMANDE AKTIVITETER

Onsdag 3 januari. Månadsrunda. Jubileumsåret inleds. Samling vid Örsta 08.30. Värd Gunnar Hesse.

Lördag 20 januari FÅGLAR INPÅ KNUTEN. Lär känna dina matgäster vid fågelbordet. Angarngruppen berättar om vilka fågelarter som kan uppträda och vad du bör bjuda dem på. Lokal stora sammanträdesrummet 1 tr, Kulturhuset Vallentuna. 11.00 – 12.00. Inte bara för medlemmar. Fri entré. Angarngruppen med stöd av Vallentuna Kultur.

Lördag 27 januari. ÖRNKOLLEN! En exkursion väster om Örsundsbro runt Landbergaslätten och Rydaslätten m.fl. Målart är övervintrade kungsörnar. Vi samlas 07.30 vid infartsparkeringen ca 100 m norr om Vallentuna station vid Korallens vårdcentral. Där lastar vi in oss i så få bilar som möjligt, då det ibland är svårt att parkera i målområdet, speciellt om det är mycket snö. Vi åker tillsammans till Hårbyparkeringen vid Hjälstaviken och möter vår lokala guide Dan Henriksson. Ta med varma kläder, då det ibland kan bli långa stunder av väntan på rovfåglarna. Föranmälan krävs ifall vi med kort varsel behöver ställa in exkursionen på grund av dåligt väder. Anmälan sker till Ulric Ilvéus på telefon 073-96 00 557 eller via mejl ulric snabela ilveus.se