I novembers dis…

… uppenbarar sig en liten simfågel. För tredje gången observerad vid sjöängen. Inte just den, men arten. En alfågelhona uppehöll sig vid utloppet under helgen 10-11 nov. Ja – det blev drag och många fick Angarnkryss.

 

På måndag 12 nov. tar vi ner vår del i kulturfönstret, där vi visat upp vårt samarbete med Vfa.

Det har väl inte ungått någon att vi är utsedda till Årets Miljöhjälte. Läs mer till vänster.

 

Karin Hendahl har dokumenterat novemberrundan som leddes genom dis och dimma av Björn Nordling.

MISSA INTE två intressanta föredrag. Det ena med bakåtblickar – det andra om vår framtid.

KOMMANDE AKTIVITETER

Tisdag 20 november ANDERS WIRDHEIM Journalist och fågelskådare. ”Jag har en föreläsning som jag kallar ”Folk och fåglar”. Den handlar om relationer mellan fåglar och människor på flera olika plan. Det spänner från varför vissa fåglar i Bibeln omnämns som orena, till att ett chokladföretag valde den allt annat än vackra asätaren maraboustork som symbol.” Mathiasgården .Vallentuna 19.00. Ca en timme med fika. Foto BirdLife.

Onsdag 5 december. MÅNADSRUNDA. Samling vid Örsta 08.30. Värd Kjell Eriksson.

Onsdag 5 december KLIMATFÖRÄNDRINGAR och GLOBAL OMSTÄLLNING – från domedag till möjligheternas agenda. En föreläsning av Johan Kuylenstierna, adjungerad professor vid Stockholms Universitet och tidigare chef för Stockholm Environment Institute som talar om växthuseffekten och vilka möjligheter vi har att uppnå målsättningarna i Parisavtalet. Vad kan vi själva göra för att minska vår klimatbelastning?
Vallentuna kulturhus, stora mötesrummet.kl 19.00. Arrangör SNF i Vallentuna och Angarngruppen är välkommen.
Mer om Johan Kuylenstierna