Ljus i mörkret

Ute var det mörk och dyster tisdagskväll. Men inne strålade projektorn på Mathiasgården. Ett 30-tal medlemmar tyckte det var skönt att vara inne och titta på fåglar. Anders Wirdheim – journalist och fågelskådare berättade initierat och visade illustrerande bilder. ”Folk och fåglar” inleddes med – Var fanns ladusvalans bo innan människan byggde hus? Och vissa arter finns bara i samspel med människor och ibland djur. Många relationer fåglar och människor fick sina förklaringar och gav en hel del – Aha! Kvällen avrundades med fika och trevliga samtal. (Vi fick också se diplomet “Årets miljöhjälte” i original som Gunnar Hesse stolt visade upp.)


 Kan det vara något om fåglar?

KOMMANDE AKTIVITETER

Onsdag 5 december. MÅNADSRUNDA. Tro det eller ej – det finns fåglar kvar. Se länsstyrelsens arbeten vid sjöängen. Fräsning av södra sidan, flytbryggor för häckning, förbättrad Byksbergstillgänglighet och nästan klar plattform vid Lundbydammen. Samling vid Örsta 08.30. Värd Kjell Eriksson.

Onsdag 5 december KLIMATFÖRÄNDRINGAR och GLOBAL OMSTÄLLNING – från domedag till möjligheternas agenda. En föreläsning av Johan Kuylenstierna, adjungerad professor vid Stockholms Universitet och tidigare chef för Stockholm Environment Institute som talar om växthuseffekten och vilka möjligheter vi har att uppnå målsättningarna i Parisavtalet. Vad kan vi själva göra för att minska vår klimatbelastning?
Vallentuna kulturhus vid torget, stora mötesrummet.kl 19.00. Arrangör SNF i Vallentuna och Angarngruppen är välkommen.
Mer om Johan Kuylenstierna