Både natt och dag

Dagfjärilsmätare – Geometra papilionaria. Roland Olsson

Angarngruppen jobbar dygnet runt. Inte alltid, men ofta. Tidiga morgnar, sena kvällar och långt in på natten. I det här inlägget kan du läsa om Nattljus i Skesta hage och augustirundan. Hann du inte läsa förra inlägget med resultatet från  Artrallyt kvartal 2. Det finns kvar längst ner under ”Äntligen”.

Störningar och överträdelser sker inom reservatet. Allemansrätten tolkas vidlyftigt. Övernattning med tält och bil vid vindskydden är det senaste. Bära hem kodynga till grönsakslandet är ett annat. (Se Facebookgruppen.) Men hundbajspåsarna får bli kvarI I vintras pågick fiske, flera gånger. Grilla i naturen är ju en svensk tradition. Helst på urberget. Naturen är ganska tålig, men vi något mindre.

Läs anslaget här

 

Se upp! brukar man ju säga. Men nu gäller tvärtom. Det finns brister i några spångar där man behöver gå försiktigt. Anmält och kommer att åtgärdas. Vägen med stenskravlet ligger till sig. Vem som ska göra om och göra rätt är inte klart.

NATTLJUS Ulric Ilvéus beskriver resultatet av ljuset i mörkret.

Växter, fjärilar och andra insekter söndag den 7 juli 2019 Gunnar Hesse (Publ. 2019-09-09 pga miss, webred)

AUGUSTIRUNDAN kan du läsa om här, hur Björn Nordling uppfattade den.

Vi vill ju gärna veta en del av vårt och sjöängens ursprung. Följetongen ”Runsten funnen vid Angarnssjöängen ” fortsätter här. Nu om en flyttad sten och en arkeologisk undersökning. Mer under menyn Kultur – historia  (Publ. 2019-08-12)

KOMMANDE AKTIVITETER

Onsdag 4 september MÅNADSRUNDA. Samling vid Örsta 07.30. Värd Karin Hendahl.

Besöket på Hagby återvinning onsdag 11 september är uppskjutet. Ny info kommer här när vi vet mer.

HAGBY återvinning. Inte bara måsfåglars matställe. Det finns en annan sida. Återvinning – Hur då? Vart tar allt vägen, det som du slänger i containern?. Stefan Paulin. (Publ. 2019-08-30)

Lördagarna 7 september och 12 oktober Öppen kyrka i Angarn. Mellan kl 12-15 har du möjlighet att besöka Angarns kyrka. Värdar finns på plats och berättar om kyrkans historia och nutid. Bekanta dej med Angarns kyrka! Stig in, lära känna kyrkans historia och nutid och drick en kopp kaffe. Öppen kyrka  ⇔  Mer om kyrkan (Publ. 2019-09-02)