Årets drag – i alla fall det första

Lilla Lappdals hökuggla har gäckat många skådare på årets första drag. Några går lyckligt hem med Angarn-/månads-/års-/livs-kryss. Många har fått frysa utan resultat. ”Det är inte skicklighet som skådare- bara tur, som gäller” säger någon sammanbitet efter tredje besöket.

En annan hökuggla.Christer Brostam. 
Kusta i motljus. De väntande. Björn Nordling

Årets första månadsrunderapport är klar. Januarirekord i högvatten, svanar och artantal. Allt beskrivet av Tryggve Engdahl.

Se vad vårt program 2020 har att bjuda på. Glöm inte medlemsavgiften.

KOMMANDE AKTIVITETER Välkommen till skådaråret 2020

Lördag 18 januari. ÖRNKOLLEN! En exkursion väster om Örsundsbro runt Landbergaslätten och Rydaslätten m.fl. Målart är övervintrade kungsörnar. Vi samlas 07.30 vid infartsparkeringen ca 100 m norr om Vallentuna station vid Korallens vårdcentral. Där lastar vi in oss i så få bilar som möjligt, då det ibland är svårt att parkera i målområdet, speciellt om det är mycket snö. Vi åker tillsammans till Hårbyparkeringen vid Hjälstaviken och möter vår lokala guide Dan Henriksson. Ta med varma kläder, då det ibland kan bli långa stunder av väntan på rovfåglarna.  Föranmälan krävs ifall vi med kort varsel behöver ställa in exkursionen på grund av dåligt väder. Anmälan sker till Ulric Ilvéus på telefon 073-96 00 557 eller via mejl ulric  @ ilveus.se  Foto Dan Henriksson

Onsdag 5 februari. MÅNADSRUNDA. Samling vid Örsta 07.30. Värd Karin Hendahl.

Onsdag 4 mars. MÅNADSRUNDA. Samling vid Örsta 07.30. Värd Stefan Paulin.