Äntligen …

Uppdatera sidan här. Gäller e-postmottagare.


Den 15 maj har Erik Koppe och Christer Brostam (foto ⇑) ett rekord på 11 st lärkfalk. De höll till norr om det gamla fågeltornet.

Rödstjärten äntligen hemma.

KOR runt sjöängen. Ännu viktigare med kopplade hundar och hänsyn till betesdjuren. Utan betesdjur skulle allt växa igen.

ÅRSMÖTET är nu bestämt till tid o plats till tisdagen den 1 september i Kulturhuset i Vallentuna. Mer om det när det närmar sig.

MAJRUNDAN. Den 175:e i obruten följd. Inget stoppar oss, bara vi håller avstånd. Karin Hendahl rapporterar från årets populäraste runda. Två grupper gick runt. Läs om det här.

Titta in på VI PÅ FACEBOOKInte bara fåglar.


Vi har jobbat hårt för att öka medlemstalet och tycker att vi lyckats bra. Vår verksamhet rullar på. Vi vill gärna behålla våra medlemmar. Vi har därför strukit några aktiviteter där trängsel kan uppkomma och olämpligt virusutbyte kan ske.

Tillsvidare gäller för våra sammankomster: – Kom inte om Du känner Dig det minsta krasslig. – Samåk inte, om inte samma familj. – Håll tvåmetersavstånd minst. – Låna inte varandras grejer, såsom kikare och pennor. – Ingen deltagarlista. – Inga artlistor delas ut, ta med egna. Vi delar upp oss i grupper om högst tio/femton personer om över femton personer kommer.

KOMMANDE AKTIVITETER 

Lördag 9 maj.  FÅGELTORNSKAMPEN. Utgår. 

Lördag 9 maj. VÅRFÅGLAR INPÅ KNUTEN. Ett alternativ till Fågeltornskampen. Kan genomföras både i grupp och enskilt.

Så här går det till.
Mer på BirdLife – Naturen är öppen.

Lördag 16 maj. SITTOGLO på Midsommarberget. Bara lyssna och titta. (Här håller vi avstånd till varandra för att undvika virusspridning.) Kan det bli fler än 90 arter? Kom och gå när du vill. Toppen bemannad 00.00-14.00. Värd Stefan Paulin.

Fredag 22 maj. DEN BIOLOGISKA MÅNGFALDENS DAGUtgår.