Vädrets makter …

epostmottagare – uppdatera här.

PROGRAMÄNDRING! Väderutsikterna är inte gynsamma för Växter, fjärilar och andra insekter. Flyttas därför från lördag den 11 juli till lördagen den 18 juli klockan 10:00.

Nattlyset. Vi behåller lördagen den 11 juli för detta, då det skall ha regnat färdigt under eftermiddagen. Bevaka denna sida, för eventuell ändring ”i sista minuten”.

Hoppas, att så många som möjligt ändå kan komma till båda evenemangen!

Nu har rapporten Sitt o glo på Midsommarberget, lördag den 16 maj 2020, kompletterats med artlista och uppträdandetider. Här finns den. (Publ. 2020-07-11)

Fågellivet handlar nu om produktion. Mängder av svårbestämda juveniler tigger med olika pip. Starungarna försvann tidigt. Trädlärkan verkar vara inne på andra kullen. Grågässungar springer med flaxande vingar. Honfärgade 1K-änder flyter på vattnet i någon obestämd sörja. Nu finns det också chans att fördjupa sig i grönskans gömmor efter insekter. Hur är det med pollinerande insekter, har de minskat i antal? Finns det några spännande växter. Den som var med på julis månadsrunda, hade mycket att välja på. Läs Gunnar Hesses rapport.

Pollenkollen – Håll koll på pollinatörsåkern. Tidigare solroshavet.Efter en torr start breder växterna nu ut sig.  Läs mer!

Missa inte våra fågelalternativa exkursioner nedan. Såväl natt som dag

AKTUELLA AKTIVITETER

Lördag 11 juli VÄXTER, FJÄRILAR OCH ANDRA INSEKTER. Du får hjälp med att hitta och artbestämma. Samling vid Skesta hage parkering 10.00. Värd är Gunnar Hesse. OBS! Se ändring överst.

 

 

Lördag 11 juli NATTLYS. Gör något annorlunda en lördagkväll. Angarngruppen glömmer fågellivet en stund (men inte helt), sätter upp ljusfällor och ser vad som händer. Nattfjärilar och andra skymningsflygare som man inte brukar se, kan avslöja sig mot vita duken. Vi tittar och artar tillsammans med duktiga entomologer från Stockholms Entomologiska Förening. Start vid parkeringen i Skesta Hage 22.00. Du behöver inte ta med något, mer än kvällsfika, som kan vara trevligt. Vi håller på så länge något flyger, beroende på väder och vind. Kvällens värd är Ulric Ilvéus.

Onsdag 5 augusti. MÅNADSRUNDA. Samling vid Örsta 07:30. Värd Gunnar Hesse.

Tisdag 1 september. ÅRSMÖTE.Vi gör ett nytt försök att samlas till årsmötesförhandlingar. Nya styrelsemedlemmar? Valberedningen har förslag.  Blev det ett bra år? Vem får ”Årets vattenrall”? (Vi håller avstånd till varandra.) Inget fika eller föredrag i år. 19.00 – 20.00  Kulturhuset i Vallentuna. Kulturrummet 1 tr.