Intåg i sommarhagen

Inlägg nr 250

Vad kan gå upp mot en prunkande sommarhage, i flödande solsken, med fladdrande fjärilar, jagande trollsländor, små blombockar i prästkragar, blommande växter, surrande humlor och myror överallt… Tjugotalet engagerade deltagare i alla åldrar kunde inte stå emot Skesta hages mångfald. Hur lång tid tar det att gå 20 meter. Man vill ju inte missa något. Hagens herre för dagen, Gunnar Hesse, delade tålmodigt ut sin kunskap assisterad av fler entomologer. Den rika växtligheten betraktades för dagen mest som värdväxter och som hjälp till skalbaggsartbestämningen. Så här skriver Gunnar.

Månadsrundorna fortsätter som vanligt. Däremellan blir det ledigt för annat.

Vår Facebookgrupp har nu över 500 följare, med stor bredd på intresset för sjöängen med omgivningar. Naturen är rik och vi hoppas den räcker till för alla. Parkeringen i Örsta har utökats en hel del. FB har mycket att bjuda på i bilder på sjöängens innevånare. Länk i vänster spalt.

Prenumerera gärna, så slipper du fundera på om det kommit något nytt på den här sidan.

”Sittande” styrelse har hållit ut länge nu, men snart så är det dags.

AKTUELLA AKTIVITETER

Onsdag 5 augusti. MÅNADSRUNDA. Samling vid Örsta 07:30. Värd Gunnar Hesse.

Tisdag 1 september. ÅRSMÖTE.Vi gör ett nytt försök att samlas till årsmötesförhandlingar. Nya styrelsemedlemmar? Valberedningen har förslag.  Blev det ett bra år? Vem får ”Årets vattenrall”? (Vi håller avstånd till varandra.) Inget fika eller föredrag i år. 19.00 – 20.00  Kulturhuset i Vallentuna. Kulturrummet 1 tr.

 

Onsdag 2 september. MÅNADSRUNDA. Samling vid Örsta 07.30. Värd Karin Hendahl.