Uppdatering

Rallen kommer ut med e-post under fredagen den 21 maj. Har den inte nått dig samma dag, meddelar du det till kontakt@angarngruppen.se

Här kan du läsa Protokoll Årsmöte 2021 (Justerat) (Publ. 2021-05-16)

OBS! Ändrad tid på SITTOGLO från lördag till söndag, samma tider, pga regn. Se under Aktuella aktiviteter.

Grävlingholmen 2021-05-13 Foto o ljud Björn Nordling

Dåligt väder hindrade inte en tapper skara från att genomföra den 187:e rundan. En sådan svit får ju inte brytas. Det blev många arter per deltagare. Karin Hendahl anförde, Gunnar Hesse rapporterar och Roffe Andersson fotograferade. Mer om det.

Titta i programmets våraktiviteter om det är något som passar. Det blir inte bara fågelskådning. Det blir biologisk mångfald.

Vi fortsätter att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Se programsidan.


Så såg de ut – de sju fjällgässen. Christer Brostam var där 2021-05-04 och tog bilden.

torsdag den 13 maj kommer korna tillbaka till sjöängen efter en resa från Rånäs. KOPPLAD HUND ännu viktigare att tänka på. Foto Karin Hendahl. (Publ. 2021-05-10)
PARKERING VID ÖRSTA. För underlätta parkeringsmöjligheter och framkomlighet, kommer på helgerna framöver, att finnas P-informatörer vid Örsta. De ska bemanna Örsta mellan kl 9 – 15 alla helgdagar under maj till att börja med. De ska hjälpa till och dirigera trafik, men inte lappa. Det blir med hjälp av kommunens avtalade vaktbolag.
Vi hoppas nu att det ska funka bättre för boende och besökare. Länsstyrelsen Sthlm. (Publ. 2021-04-28)

 

AKTUELLA  AKTIVITETER

Lördag 15 maj. ÄNDRAT TILL SÖNDAG 16 MAJ SITTOGLO på Midsommarberget. Bara lyssna och titta.  Kan det bli fler än 90 arter? Kom och gå när du vill. Toppen bemannad 00.00-14.00. Värd Stefan Paulin.

Onsdag 2 juni. MÅNADSRUNDA. Samling vid Örsta 07.30. Värd Stefan Paulin.

Fredag 4 – lördag 5 juni. NATTSÅNGARE. Ett nattligt äventyr med sång. Samling vid Örsta “naturcenter”  21.30. Vi vill undvika samåkning och långa bilkaravaner. Därför blir det en Angarnrunda. Värd Ulric Ilvéus.


Lördag 12 juni. BIOBLITZ. För fjärde året. Vi examinerar ALLT vi ser tillsammans med engagerade experter i Skesta Hage. För alla naturintresserade som vill ta del av helheten i en sommarhage. Vi tittar på insekter, växter, fåglar, lavar, annat och har vi tur något däggdjur. Olika experter hjälper oss artbestämma och vi och får reda på mer om det funna. Häng på en expert inom ditt favoritområde. Samordnare Ulric Ilvéus.

Utgångsplatsen är lika med Grillplatsen i Skesta Hage. Följ stigen från parkeringen ner mot sjöängen. Egen matsäck. Överexaminator Gunnar Hesse. Sammanhållande Ulric Ilvéus.

Tider: 07.00 – 17.00 fåglar. 09.00 – 17.00 allt annat. Få parkeringsplatser. Hitta till Skesta Hage.

Inte nog med det. Du hinner hem och äta middag. Bioblitzdagen avslutas med fladdermusinventering i Skesta hage 22.00 – 24.00. Så här års har fladdermössen antagligen ungar och det bör vara trafik mellan bon och födosöksplatserna. Större brunfladdermus, dvärgpipistrell och nordisk fladdermus finns runt sjön och vi kanske också kan hoppas på vattenfladdermus (noterad på våren vid något tillfälle) eller semestrande gråskimlig fladdermus. Det kanske dessutom hörs eller syns några nattaktiva djur och fåglar som missats under dagen.  Vi ses kl. 22 vid grinden till Skesta Hage. Hitta till Skesta Hage. (Följ startsidan. Tider och någon aktivitet kan ändras.)