Nattsång

Du som prenumererar. Tryck på blå rubrik för bättre visning av text o bild.


Kvällens FLADDERMUSTUR den 13 juni STÄLLS IN p.g.a mycket jobb med dagens Bioblitz och att det är vardag påföljande dag. (Publ. 2021-06-13 14.50)

BIOBLITZ flyttas till söndag 13 juni p.g.a. förväntad otjänlig väderlek. Samma tider och plats. Se under Aktuella aktiviteter. (Det här är en uppdatering av inlägget. Prenumerations e-post skickas inte ut då.) (Publ. 2021-06-09)


Hänförda av sommarnattens sköna väder och rikliga fågelsång, glömde deltagarna att ta någon illustrerande bild. Ulric Ilvéus ledde Nattsångarturen  och rapporterar här. Efter rapporten finns en länk till ”Lyssna på Angarn”, med smakprov på hur det kan ha låtit.

Fotografer och skådare frossar i hermelinupplevelser. Hermelinen frossar i vattensork. Årets linslus är utan tvekan en hermelinhona. Nu med hungriga ungar. Kenneth Olausson har väntat på den här bilden. Flytt av ungar till säkrare plats.

Runda 188 blev en “torris” jämfört med majs värsta våta väder. Gunnar Hesse fick snabbt inspiration och här kommer rapporten från en varm och solig dag. Karin Hendahl och Kenneth Olaussons foto kompletterar.

AKTUELLA  AKTIVITETER

Söndag 13 juni. OBS ändrad dag. BIOBLITZ. För fjärde året. Vi examinerar ALLT vi ser tillsammans med engagerade experter i Skesta Hage. För alla naturintresserade som vill ta del av helheten i en sommarhage. Vi tittar på insekter, växter, fåglar, lavar, annat och har vi tur något däggdjur. Olika experter hjälper oss artbestämma och vi och får reda på mer om det funna. Häng på en expert inom ditt favoritområde. Samordnare Ulric Ilvéus.

Utgångsplatsen är lika med Grillplatsen i Skesta Hage. Följ stigen från parkeringen ner mot sjöängen. Egen matsäck. Överexaminator Gunnar Hesse. Sammanhållande Ulric Ilvéus.

Tider: 07.00 – 17.00 fåglar. 09.00 – 17.00 allt annat. Få parkeringsplatser. Hitta till Skesta Hage.

Inte nog med det. Du hinner hem och äta middag. Bioblitzdagen avslutas med fladdermusinventering i Skesta hage 22.00 – 24.00. Så här års har fladdermössen antagligen ungar och det bör vara trafik mellan bon och födosöksplatserna. Större brunfladdermus, dvärgpipistrell och nordisk fladdermus finns runt sjön och vi kanske också kan hoppas på vattenfladdermus (noterad på våren vid något tillfälle) eller semestrande gråskimlig fladdermus. Det kanske dessutom hörs eller syns några nattaktiva djur och fåglar som missats under dagen.  Vi ses kl. 22 vid grinden till Skesta Hage. Hitta till Skesta Hage. (Följ startsidan. Tider och någon aktivitet kan ändras.)