Varsågod och sitt!

Hans-Georgs bänk installerad och invigd.

Förra året fyllde Angarngruppens nestor Hans-Georg Wallentinus 80 år, vilket inspirerade StOF (Stockholms Ornitologiska Förening) och Össeby kyrkokör att ordna en insamling med Angarngruppen som mottagare. Styrelsen tackade, funderade, räknade, lade till ett bidrag från föreningen och beslutade att anskaffa en bänk att placera på lämplig plats inom reservatet för trötta ben, som även har det lite svårt att ta sig fram i naturen.

Nu är den klar och installerad bredvid gångstigen nedanför Hackstakullen i naturreservatets nordöstra hörn och är tillgänglig även med rullator.

I onsdags, den 13 oktober, blev den officiellt invigd. En mycket fin höstmorgon med strålande sol, nästan vindstilla och bara några futtiga plusgrader samlades vi med Hans-Georg och Sonia Wallentinus i spetsen. En skylt skruvades fast, ordföranden höll ett kort anförande, Hans-Georg gratulerades igen, vi skålade i fransk, ekologisk (nästan alkoholfri!) äppelcider, intog äppelkaka, fågelskådade och hade det allmänt trevligt.

Stort och hjärtligt tack till alla bidragsgivare och till Länsstyrelsen Stockholm för tillstånd och assistans!

Välkommen och varsågod och sitt! /Text och skylt Gunnar Hesse. Foto Karin Hendahl

OBS! Naturvårdsdag har lagts till i programmet och nästa års program börjar växa till.

Regn o rusk stör inte den tappre skådaren som ändå ger sig ut. Men det gäller att klä sig rätt. De kvardröjande fåglarna skymtade i diset. Men faller en på knä kan en annan värld uppenbara sig. Vad hittar de? Avslöjas i rapporten Månadsrundan nr 192 den 6 oktober 2021.

Årets Ingemar Lind var två suveräna filmer sammanfattande många års inspelningar av synkroniserad fågelsång och bild.

Glöm inte att surfa runt på vår webbplats. Finns mycket att läsa om varför sjöängen ser ut som den gör. Känn historiens vingslag.

AKTUELLA AKTIVITETER

Lördag 23 oktober. NATURVÅRDSDAG. Vi rensar och tittar på häckningsresultat i våra uppsatta holkar. Samling vid Örsta 09.00. Värd Stefan Paulin.

Onsdag 3 november. MÅNADSRUNDA. Samling vid Örsta 07.30. Värd Tryggve Engdahl.

Onsdag 1.december. MÅNADSRUNDA. Samling vid Örsta 08.30. Värd Stefan Paulin.