Vinterfåglar inpå knuten

Fyra skådare räknade fåglar i Skesta hage. Överaskande många arter. Gunnar Hesse skrev och Stefan Paulin räknade. Mer om det.

Artrikedom i sjöängen. Hur många arter har vi hittat? Det finner du under OBSAR på menyn.

Meddelande från Länsstyrelsen. I området Ohlhamra – Klosterbacken sker nedtagning av riskabla granbarkborreangripna granar kring leder och anordningar. Läs mer i föregående inlägg ”Foto 2022”.

Dags att skicka in bilder! I år fyller naturreservatet 40 år och det firas bland annat med en fotoutställning i kulturhusets utställningslokal i Vallentuna centrum. Alla som fotar eller har fotat i Angarnssjöängen har möjlighet att skicka in bilder och därmed chans bli med i utställningen. Utställningens ambition är att spegla naturreservatets landskap och ”invånare” i ett brett perspektiv. En jury kommer att välja ut de ca 50 bilder som utställningen kommer bestå av. Utställningen pågår mellan den 6 juni – 20 augusti.

Skicka bilderna till bilder.angarn.2022@gmail.com Ange var vid Angarnssjöängen bilden är tagen samt en titel för varje bild. Skriv gärna en kort bildbeskrivning om du vill. Skriv också namn, e-postadress och telefonnummer där vi kan nå dig om så behövs. Du kan i det här läget skicka bilderna i lägre upplösning om du vill men beskär dem som du tänker dig att de ska visas. Om du skickar in bilder med lägre upplösning är det bra om bildens långsida är minst 720 pixlar bred så att den inte är för liten för att kunna bedömas på ett rättvist sätt. Om bild/bilder blir uttagna så tar vi itu med definitiv bildstorlek och upplösning i ett nästa steg. Du kan skicka in bilder till den 31 mars. Frågor kring utställningen skickar du till roffe@rofma.se

Välkomna att skicka in!

AKTUELLA AKTIVITETER
Onsdag 2 februari. MÅNADSRUNDA. Samling vid Örsta 07.30. Värd Tryggve Engdahl.