Aprilväder

Inventerare sökes till inventering av Angarnssjöängen (Publ.2022-04-11)

Sedan 1978 har Angarnssjöängens våtmarksfågelfauna inventerats årligen.

Det har under våren blivit akut brist på personer som kan delta i detta viktiga arbete för övervakning av miljön i sjöängen, skapa underlag för skötsel av sjöängen mm.

Det mest tidskrävande är inventeringen av sjöfåglar som innebär att inventeraren genomför en inventeringsrunda i veckan från slutet av april till början av juni. En inventeringsrunda innebär att inventeraren till fots går runt hela sjöängen och noterar vilka sjöfåglar som finns.

Det finns även ett stort behov av att inventera andra arter som inte kräver en lika omfattande insats.

Är du intresserad att göra en insats kontakta snarast Svante Söderholm 0734-40 16 58 svantesoderholmSE@gmail.com

Med vänliga hälsningar Svante Söderholm för Angarngruppens styrelse.


Att det är vårväder med snö,  smältvatten och höga vattennivåer (10,04 m.ö.h.) märktes inte minst på aprilrundan. Spångarna slutar eller börjar med eroderade vattenhål, svåra att hoppa över. Men många arter blev det. Och en hel runda gjordes. Den här gången beskriven av Tryggve Engdahl

 


Årsmötet 2022 Du kan läsa om hur det gick i förra inlägget. Se länk ”Så blev det” nederst.


Boka redan nu söndag 22 maj. Naturreservatet fyller 40 år och vi uppmärksammar Biologiska mångfaldens dag. I samarbete med Länsstyrelsen och Världsnaturfonden. Se mer i programmet.

 

 

 

 

 


Missa inte  Eldoradot Angarnssjöängen Fotoutställning Kulturhuset Vallentuna. Naturfotografer – Angarnssjöängen visar sina bästa bilder i samarbete med Angarngruppen. Måndag 6 juni – 20 augusti

 


AKTUELLA AKTIVITETER

Onsdag 4 maj. MÅNADSRUNDA. Samling vid Örsta 07.30. Värd Karin Hendahl.

Lördag 7 maj. SITTOGLO på Midsommarberget. Bara lyssna och titta. Kan det bli fler än 90 arter? Kom och gå när du vill. Toppen bemannad 00.00-14.00. Värd Stefan Paulin.