Två traditioner som inte bör missas

Inte bara vår hemsida segar sig fram ibland. Våren gör likadant. I det första fallet är det servrar som inte arbetar på högtryck, i det andra fallet är det högtryck som blockerar sydlig värme. Lappdals ugglor har dragit väldigt många besökare. En exkursion med Stof och vårt årsmöte är det närmast förestående.

DSC03340

Nu är det inte bara riskabelt att gå på isen – nu är det är dessutom förbjudet. Det gäller också ”vägen” över dämmet.

VÅREXKURSION TILL ANGARNSJÖÄNGEN tillsammans med Stockholms ornitologiska förening och Angarngruppen.

Så här dags brukar naturen koka av fågelsång och anländande flyttfåglar. Vi får se hur det blir i år. Det är numera krångligt att ta sig till sjöängen med kollektiva trafikmedel. Därför följer en kort beskrivning hur du tar dig till och från Angarnområdet.   Lördag 6 april, f.d Naturum i Örsta kl. 07:30.

ÅRSMÖTE torsdag 11 april 19:00 Mathiasgården i Vallentuna

Årsmötesförhandlingar och samtal kring fågelskådning.

Prenumerera, så får du ett ”pling” i datorn/telefonen när den här sidan uppdateras.

Vi har fyllt på med en del som kan vara intressant, under hemsidans rubriker. ↑ ↑

STRÄCKRÄKNING – är det något för dig?

Lördagen den 13 april kommer små grupper av skådare att stå på väl valda ställen och följa sträcken som drar norrut. Förhoppningsvis har kylan nu släppt sitt grepp. Är du intresserad så tar du kontakt med sträckmästaren Stefan Paulin vars kontaktuppgifter du finner under “Om Angarngruppen”. Av honom får du då veta mer.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.