Fåglarna demonstrerar

DSC03377

21.4 ”Flytbryggan” har nu flutit iväg. Det här är det längsta och djupaste vadet utan alternativ väg. I övrigt kan man gå runt blötorna. Foto: Björn Nordling

21.4 Stövlar! Höga stövlar!! För att komma över Lundbydiket och kopassagen längre bort. Ca 30-40 cm djupt, med dolda lergropar i det grumliga vattnet. Lätt att fastna i.

På kommande månadsrunda den 1 maj hoppas vi att fåglarna demonstrerar sina bästa sidor. Gunnar Hesse väntar på oss 07:30 på Örstaparkeringen och kommer under dagen att leda vårt tåg genom landskapet.

”Sitt-å-glo” 9 maj  – fjärde året gillt. Midsommarberget blir Midnattsberget

00:00 startar lyssnandet efter de nattsjungande fåglarna. Gråhaken hör till de piggare. Allteftersom ljuset sprider sig, vaknar olika arter och börjar röra på sig och sången tilltar. Var där – var först med att upptäcka en ny art för dagen. Tillsammans hjälps vi åt med ”artningen”. Några enkla regler. Du får komma och gå när du vill. Observationen ska ske från en cirkel med en radie på 10 m. Så många arter som möjligt ska ses eller höras. Vi eller fåglarna brukar ge upp framåt eftermiddagen. Nattens och dagens värdar är Stefan Paulin och Björn Nordling. Se hur det gick förra året.

Goose_flyingJag kommer också!

18.4 Omvald styrelse med nya inslag. Se den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.