Tidig morgon och fågelrik vandring

022 035

Foto:Björn Nordling

Risk för regnskurar, ca 10 gr +, men det avskräcker varken fåglar eller skådare! (8 maj)

“Sitt-å-glo” 9 maj  – fjärde året gillt. Midsommarberget blir Midnattsberget.     00:00 startar lyssnandet efter de nattsjungande fåglarna. Här kan din morgon starta – i gryningsljuset. Med gråhaken och småfläckig sumphöna som hör till de piggare. Allteftersom ljuset sprider sig, vaknar olika arter och börjar röra på sig och sången tilltar. Var där – var först med att upptäcka en ny art för dagen. Tillsammans hjälps vi åt med “artningen”. Några enkla regler. Du får komma och gå när du vill. Observationen ska ske från en cirkel med en radie på 10 m. Så många arter som möjligt ska ses eller höras. Vi eller fåglarna brukar ge upp framåt eftermiddagen. Vädret? Nattens och dagens värdar på Midsommarberget är Stefan Paulin och Björn Nordling. Se hur det gick förra året.

Fågelexkursion vid Lindholmen. Lördag 18 maj.Vandring i de omväxlande fågelrika områdena kring Vasakullen, Storsjön och markerna öster om denna sjö. Samling vid Lindholmens järnvägsstation 07:30. Kjell Eriksson visar vägen och fåglarna.

Nytt under menyerna. Allt för den nostalgiske “angarniten” under Arkiv. Tips och länkar för den intresserade. Gratis prenumeration på denna sida. Du får ett “pling” i datorn/mobilen när sidan uppdateras. I smartPhone kan man förutom att se hemsidan också hålla sig ajour med Angarn på Svalan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.