Majrapporter

midnatt örstaMånsken midnatt Örsta Foto Rolf Andersson

Majs månadsrunda överraskade på flera sätt. Vi gick längre än planerat och arterna blev många. Tryggve berättar.

Värden i centrumMed värden i centrum

Sitt o Glo började i månsken och slutade i regn. Däremellan lyssnades och tittades det hela natten och halva dagen. Vad vi såg och hörde? Nådde vi målet? Läs vad Björn har skrivit.

Ortolanprojektet Under maj månad fortsätter försöket att få ortolansparven att åter häcka vid sjöängen. En ortolansparv har nu hörsammat den inspelade sparvens sång. Nu gäller det att behålla den. Hör du en ”riktig” ortolansparv – anmäl på Svalan. Kjell Eriksson håller i projektet.

AKTUELLT I MAJ MÅNADS PROGRAM!

Söndag 18 maj. Gröna kilarnas dag. Angarnkilen är en av Stockholms gröna kilar. Vårt sätt att sprida kunskap om sjöängen och fågellivet, är att den här dagen ställa upp med ”Din värd i fågelvärlden” dvs värdar i gula västar, på Midsommarberget, Byksberget och Lundbydiket. Info-start vid Örsta. 09:00-12:00 Arr: Björn Nordling.

ANNAT

Mink – vill vi gärna ha rapporter om. Vi hoppas på årets skrattmåskoloni vid Skesta hage, ännu omringad av vatten. Den är då skyddad för räv men inte mink. Och mink finns det. Under ”Om Angarngruppen” finns ”Kontaktformulär” . Skriv Ämne ”Mink i sjöängen”, rapportera var och när, så får vi ett underlag att gå vidare med.

Du vill slippa bevaka uppdateringar på den här sidan? PRENUMERERA och du får ett pling i datorn/mobilen och du hänger med. Se nedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.