Sommarens dubbelnummer

2 Svartfläckiga blåvingar under parning Svartfläckiga blåvingar under parning. Ulric Ilveus

Två rapporter för juli månad.

När fåglarna tystnar och blir svårare att hitta, så gäller det för skådaren att byta taktik. Blommorna i sin prakt, lockar till sig fjärilar och skalbaggar. Här finns mycket att se i det lilla formatet. Se men inte röra – kan vara svårt i ett naturreservat. Det blir inga nya fynd till insektslådorna. Kameran blir istället förevigandets räddning och möjlighet till artbestämning utan fångst. Årets fjärils- och blomexkursion – den femte – kan du nu läsa om här.

Månadsrundan i juli genomfördes av förvånansvärt många deltagare och gav överraskandende många arter under en skön sommardag.

DSC_1705Anders Axencrantz

Årets Angarnfågel?

Insatserna för att fånga ortolansparvens intresse för sjöängen har gett resultat. Läs mer!

Nästa aktivitet

Onsdag 6 augusti. Månadsrunda. Samling vid Örsta 07.30. Värd: Stefan Paulin.

Lördag 23 augusti. Trollsländeexkursion. Samling vid Örsta klockan 11:00. Tillsammans med Eric Renman letar du upp och artbestämmer trollsländor vid sjöängen. Vid dåligt väder kan det istället bli dagen efter, den 24 augusti samma tid. OM tiden ändras – meddelas det här.

Artrallyt pågår för fullt

Annat djurliv

Både utter och vildsvin har setts i och vid sjöängen. Men också mink. Vi vill gärna att du rapporterar om du har sett mink. Under ”Om Angarngruppen” finns ”Kontaktformulär”. Skriv Ämne ”Mink i sjöängen”, rapportera var och när, så får vi ett underlag att gå vidare med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.