Gåsvår

 

85

Bird_hatches

Snart kan du läsa rapporter från lördagens StOF-exkursion och månadsrundan. Till dess Glad Påsk!

 

Reglering av den höga vattennivån skedde den 28 mars. Då plockade en bräda  bort i dämmet för att hålla igen på höjningen. Under eftermiddagen 29 mars togs fler brädor bort. Nivå 28/3; 9.96 m.ö.h. (publ 2015-03-30)

SVALAN stänger ned den 20 april och några dagar framåt  för att knytas an till ”Nya Artportalen”. Efter det måste alla som vill rapportera skaffa konto i den nya portalen och sedan föra över sina egna rapporter från gamla till nya. Det går inte längre att rapportera på gammalt sätt, eftersom varje artobservation måste läggas in för sig. Inläggning med Excelblad lär ska fungera även fortsättningsvis. Nya Artportalen (publ 2015-03-30)

ANDLIGT De allra flesta av er har passerat Angarns kyrka på väg till eller ifrån Örsta, men bara sett den från utsidan. På söndag 29 mars finns chansen att se även insidan. Össeby församling har ”Öppen kyrka” kl 12-15. Det finns också möjlighet att ta en kopp kaffe. Passa samtidigt på att ta en titt på de fina runstenarna som står utanför kyrkomuren. Sommartid från och med söndagen! /Hans-Georg (publ 2015-03-25)

ÅRSMÖTET är avklarat och en ny styrelse utsedd. Ledamöternas uppgifter kommer att fördelas på kommande styrelsemöte. (publ 2015-03-24)

Dammluckan är nu helt stängd. Varför? (publ 2015-03-10)

Mars månadsrunda är nu avklarad. Vad vi såg och hörde berättar Björn om.

Blev det någon naturvårdsdag? Björn refererar dagens och holkarnas innehåll.

Se gärna snygg flygbild på förra inlägget ”Fågelperspektiv”.

6359Vad gör han. Läs ”En recension av en utställning.

KOMMANDE AKTIVITETER

Onsdag 4 mars. Månadsrunda. Samling vid Örsta 07.30. Värd: Björn Nordling.

Torsdag 5 mars-torsdag 26 mars. ”Snart femtio år med Angarngruppen.” Angarngruppen ställer ut på Vallentuna bibliotek (Kulturhuset). Läs mer i senaste Informationsbladet. 2015-1

Måndagen 16 mars 2015. Angarngruppens årsmöte. Mathiasgården Vallentuna 19:00. Årsmötesförhandlingar med val av styrelse bla. Läs mer i senaste Informationsbladet. 2015-1. Föredrag: Sören Lindèn  berättar om en resa till Svalbard. Fika  med bröd.

Lördag 28 mars. StOF-exkursion Angarnssjöängen. Samling vid Örsta 07.30. Värd: Stefan Paulin.

Onsdag 1 april. Nej – det är inget skämt – april månads onsdagsrunda sker som vanligt!. Samling vid Örsta 07.30. Värd: Stefan Paulin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.