Nattskådarna

811

Månsken över Lundbydiket Roffe Andersson

Nu har den kommit tillbaka! Eller är det en ättling? 2014s ortolansparv sjöng den 6 maj i sitt gamla revir vid Olhamra. Vi håller tummarna för en fortsättning. (Publ. 2015-05-06)

Nu är det gjort – SittoGlo. Hur det gick att sitta, lyssna och titta från ett berg i drygt 12 timmar, berättar Björn Nordling om. Kom vi till 100?

Våren är händelserik liksom vårt program. Ortolansparven spelar från sin låda i Kusta. Gå gärna från Kusta P ner mot stättan vid dungen. Lyssna och titta efter en riktig ortolansparv och rapportera. En exkursion utsocknes till Ullnasjön rekommenderas för det som inte vill gå för långt. Ytterligare en till Riddersholm med lokal värd. Fina marker för vårblommor, sjöfågel och sångare.

KOMMANDE AKTIVITETER

Onsdag 6 maj. Månadsrunda. Samling vid Örsta 07.30. Värd: Björn Nordling.

Lördag 9 maj. Fågeltornskampen. Angarngruppen deltar med ett lag i Fågeltornskampen, som arragerars av Sveriges Ornitologiska Förening. Lagdeltagarna kommer att befinna sig i fågeltornet vid Angarnssjöängen under tiden 05:00 – 13:00. Det gäller för dessa att se eller höra så många arter som möjligt från tornet under denna tid. Intresserade är välkomna att delta som sk besökare under hela eller delar av denna tid. Som besökare har man inget ansvar för tävlingsresultatet, men kan ju hjälpa till att hitta arter och på så sätt bidra till att vår fågellokal hävdar sig i konkurrens med andra lokaler. Värd: Stefan Paulin.

Lördag 9 maj. Ullna strand.  StOF i samarbete med Angarngruppen. Hitta dit och karta. Leder gör Hans-Georg Wallentinus, Sonia Wallentinus och Hasse Nordin.

Lördag 9 maj. Fågelskådningens dag Mer om det senare.

Lördag 16 maj Exkursion i Riddersholm Tryggve Engdahl kommer att guida oss i Ridderholms naturreservat som ligger på Rådmansö i närheten av Kapellskär. Ett naturreservat med chans till fina fågellobsar, men också en vacker roslagsnatur med en stor mängd blommor. Läs mer!.

Lördag 23 maj Länsstyrelsen introducerar Naturkartan, där Angarnssjöängen är en viktig del. Klockan 11:00-14:00. Länsstyrelsen svarar på frågor, Naturskoleföreningen med bygge av stekelhotell, möt jourhavande biolog från Naturhistoriska riksmuseet, Naturskyddsföreningen har tipspromenad, Entomologiska föreningen visar insekter, Naturkartan hjälper dig med den digitala tillgången till naturen. Värd för vår aktivitet är: Björn Nordling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.