Fyra vårrapporter

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVad är det här? Växer på många enbuskar i Skesta Hage. Ett snabbt svar har kommit från Bernt Andersson – Hornrost. Gymnosporangium. Mer om det finns hos Svampklubben. Kan vara bra att följa upp då enarna inte mår bra av angreppen. (Publ. 2015-05-14)

 

 

fågelko

Kosläpp vid Angarnssjöängen på torsdag 14 maj på Örstasidan. I år designade kor för att inte störa fågellivet. Att tänka på! 

Informationsbladet är utsänt med e-post och papperspost till alla medlemmar.

Brushanne1901GE INTE UPP! Hemsidan är trög mot webbhotellet.

Christer Brostam har lagt till brushanar. Meny – Obsar – Fågelbetraktelser

Ullna Strand – i sumpskogens armar. Ditktcitat, konstverk och fåglar. Hans-Georg Wallentinus och tolv till har varit där. Text o bild.

En kamp mellan fågeltorn låter dramatiskt. Nu är den genomförd med oväntat resultat. Stefan Paulin var där och berättar om det här.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMajs månadsrunda började i regn och slutade i sol. Många trotsade regnet  Både skådare och fåglar. Läs vad månadens värd Björn har skrivit.

Nu har den kommit tillbaka! Eller är det en ättling? 2014s ortolansparv sjöng den 6 maj i sitt gamla revir vid Olhamra. Vi håller tummarna för en fortsättning.

811SittoGlo. Hur det gick att sitta, lyssna och titta från ett berg i drygt 12 timmar? Om det berättar Björn Nordling.  Kom vi till 100?

Ortolansparven spelar från sin låda i Kusta. Gå gärna från Kusta P ner mot stättan vid dungen. Lyssna och titta efter en riktig ortolansparv och rapportera.

Våren är lika händelserik som vårt program.

KOMMANDE AKTIVITETER

Lördag 16 maj Exkursion i Riddersholm Tryggve Engdahl kommer att guida oss i Ridderholms naturreservat som ligger på Rådmansö i närheten av Kapellskär. Ett naturreservat med chans till fina fågellobsar, men också en vacker roslagsnatur med en stor mängd blommor. Läs mer!.

NaturkartanLördag 23 maj Länsstyrelsen introducerar Naturkartan, där Angarnssjöängen är en viktig del. Klockan 11:00-14:00. Länsstyrelsen svarar på frågor, Naturskoleföreningen med bygge av stekelhotell, möt jourhavande biolog från Naturhistoriska riksmuseet, Naturskyddsföreningen har tipspromenad, Entomologiska föreningen visar insekter, Naturkartan hjälper dig med den digitala tillgången till naturen. Hela programmet. Värd för vår aktivitet är: Björn Nordling.

Onsdag 3 juni. Månadsrunda. Samling vid Örsta 07:30. Värd: Stefan Paulin.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.