Politiker i naturen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Göktytenytt  Alla göktyteholkarna  är kontrollerade. Tre säkra häckningar. Mellan Olhamra och Klosterbacken sattes upp 4 nya holkar i våras. I en av dem en sen häckning med 3 ägg (2/6). I de övriga har mesar boat in sig. Häckningarna vid Skesta hage och Hacksta har kommit längre med 11 ägg i en av holkarna. I slutet av juni kommer Sören Linden att ringmärka ungarna.(Publ. 2015-06-03)

vtanyheter 2015-2Angarngruppen åter i pressen. Denna gång Vallentuna Nyheter. Inte bara Naturappen är en bra guide – även Stefan! Klicka för stor bild. Se vattenståndet i sjöängen(Publ.2015-05-31)

Se alla styrelseledamöter genom tiderna. Ulf Linell har grävt i arkiven (Publ. 2015-06-03)

Folkpartiet, Socialdemokraterna och nu Miljöpartiet har varit vid Angarnssjöängen. Folkpartiet säger så här och socialdemokraterna gjorde så här. Hur Miljöpartiet kom in läser du här. Delar av styrelsen har tidigare träffat Fp och S. De har lyssnat på oss och vill ha ökad kunskap och få fakta som argument i sina arbeten för sjöängen. Vi väntar med spänning.

DSC04080Naturkartan introducerades av länsstyrelsen och Outdoor Map vid vindskydden i Örsta. En app som ska locka ut den mobilanvändande ”allmänheten” till en trevlig dag i naturen. Appen innehåller bla ett trettiotal naturskyddsområden där Angarnssjöängen är ett. Hur man hittar, vad där finns och vad man kan göra. Appen kan utvecklas vidare på många sätt. Hämtas där appar hämtas och finns också här för datorn. Efter inledande tal intogs korv, bullar och fika. Föreningar för insekter, växter, svampar presenterade sina områden. Jourhavande biolog från nrm, SNF och så förståss Angarngruppen. Ca 200 personer var där. Gunnar Hesse skriver mer om detta.

NaturkartanRapporten från Riddersholm kommer senare. Har du missat tidigare rapporter? De finns kvar under de tre rubrikerna nederst. Vi har full koll på vattennivån

 

 

KOMMANDE AKTIVITETER

Onsdag 3 juni. Månadsrunda. Samling vid Örsta 07:30. Värd: Stefan Paulin

Fredag – lördag 12-13 juni. Nattsångare. Samling vid Örsta 21.30. Värd: Hans-Georg Wallentinus.

1 svar på ”Politiker i naturen

  1. Pingback: Fåglar, fjärilar och blommor |

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.