Lååångsamt och tyyyst …

… är som alltid Ingemar Linds ledord.

 IMG_0007 IMG_0008

IMG_0012Vi har fått se Nordisk vildmark ”Mina drömmars skog”. Det finns inga dragspelare i skogen. Därför fick vi ostörda höra alla naturens ljud utan ledmotiv. Domherrens gnisslande ladugårdsdörr, lavskrikans version av kameraspegelns knäppande, plask på löv, tjäderns mer ovanliga närljud och älgens hummanden. Befriade från besvärande ljud ledsagade av Ingemars sonora röst, avnjöt fyrtiofyra snf-are och ”angarniter” en ”rörlig” stillfilm om domherrens familjeliv och en stillsam film från ett år i hemmaskogen. /Björn Nordling

En större piplärka har rapporterats v 39-40, från Angarnssjöängen. Drog en mängd skådare.

Tre nya rovfågelsbilder från sjöängen, tagna av Christer Brostam. (2015-10-05)

KOMMANDE AKTIVITETER

Lördag 3 okt. Väddö-exkursion Samling vid Brottby parkering kl 06:00. Därifrån gemensam bilåkning. Värd Anders Barkengren.

Onsdag 7 okt. Månadsrunda. Samling vid Örsta 07.30. Värd Stefan Paulin.

Söndag 25 okt. Björns skärgård  Värd: Andreas Viberg. Angarngruppen besöker återigen ön Björn i norra Upplands skärgård. Björn är en ö längst ut i havsbandet som är trevlig att skåda på, och som framförallt om höstarna drar till sig rastande fåglar. Genom åren har många rariteter setts här, t.ex. eksångare, videsångare, blåstjärt och sibirisk piplärka. Är vindarna rätta kan man även ta del av ett fint sjöfågelsträck, även om det kan vara i senaste laget för det i slutet av oktober. Vi åker tidigt från Vallentuna (räkna med innan kl 05) och får båtskjuts ut till Björn från Fågelsundet så att vi är ute på ön i gryningen. På Björn går vi runt skådar som vi vill, dvs det är ingen ledarledd exkursion med skådning alla i samma grupp, men självklart delar vi med oss av våra kunskaper och observationer. Preliminärt lämnar vi ön vid 13-14-tiden. Medtag matsäck, varma kläder och stövlar eller höga kängor. Tubkikare är förstås bra om man vill spana ut över havet. Antalet platser är begränsat, och vid alltför stark vind kan turen komma att bli inställd/omlagd. Anmälan till Andreas Viberg på andreas.h.viberg snabela gmail.com, och uppge samtidigt om du har tillgång till bil eller var det bäst skulle fungera att hämta upp dig. Andreas gör inför turen upp en transportplan och försöker se till att så få bilar som möjligt behöver användas. Kostnad: Båt ca 250 kr per person (betalas kontant på plats), samt 18 kr/mil till bilägaren (delas av de i bilen). Tur och retur Vallentuna-Fågelsundet blir ca 36 mil. Vill man slippa den tidiga morgonen eller stanna kvar i Fågelsundet en natt, och kanske skåda i Ledskär, finns stugor att hyra i Fågelsundet.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.