Minst och störst

40

Nytt nummer av IB! 2016-1

 

 

Skötseln av reservatet i länsstyrelsens regi, fortsätter. Nu på södra sidan.

 

Från det minsta till det största. Vad kan det vara? En delvis slaskig månadsrunda vid sjöängen gav till slut resultat. Denna gång beskriven av Björn Nordling

Årets örnexkursion är nu genomförd. 16 skådare for runt som tättingar på slätterna i närheten av Hjälstaviken. Gunnar Hesse var en av dem. Vad såg han och de andra femton?

KOMMANDE AKTIVITETER

ögaLördag 20 februari – 8 maj Utställning i Vallentuna kulturhus. Kroknäbbarnas tid – möten med svenska rovfåglar. Öppnar 11.00.

Fotografen Patrik Olofsson berättar om fågelfotografering 11.30.

Angarngruppen medverkar med en mindre skärmutställning och tävling i Artjakt, samt två föredrag och en exkursion vid senare datum.

Länk till Kulturhuset

 

Lilla grundetGrundligt arbete – Naturvårdsdag

Söndagen 21 februari. Lilla grunnet mitt i sjöängen växer igen med buskar och små träd. Det gynnar kråkspaning, men inte måsparning. Även svanarna har övergivit ön som boplats. I år har isen lagt sig runt ön. Torrskodda kan vi nu göra en insats. Vi behöver såga, klippa, röja och bära. Däremellan skåda och fika. Ta med de verktyg du kommer att använda. Samling 0900 vid förrådet i Örsta. Koordinator Björn Nordling.

Onsdag 2 mars. Månadsrunda. Samling vid Örsta 07.30. Värd Stefan Paulin.

Torsdag 10 mars. Angarngruppens årsmöteÅrsmötesförhandlingar. Jörgen Sjöström  – “Fåglarnas globala värld”. Jörgen berättar om fågelflyttning. 19.00 Mathiasgården, Vallentuna.

Resten av årets program.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.