Våren rinner iväg

Hur såg det ut på sjuttiotalet? Under ”Arkiv” och ”Angarngruppen och Angarnssjöängen i Vallentuna bildarkiv” finns nu Yngve Sjögrens bilder. ( 2016-04-14)

Nu har det slutat rinna till i dikena mot sjöängen. Nu ska vattnet rinna ut från toppnivån 10,02 m.ö.h. Se mer på vattenståndssidan.

Aprilväder och aprilrunda hänger ihop på något sätt. Tryggve har rätt ut hur artantalet gynnas av det, i månadens andra exkursionsrapport.

Kroknäbbar andra chansen.  Det är något visst med fåglar. Särskilt rovfåglar. Andra chansen att få lära sig om vingspann och vingbredder hos kroknäbbar, gavs den 9 april i Vallentunas kulturhus. Lokalen fylldes denna gång med trettiofemtal intresserade.

IMG_0103IMG_0108

Stefan Paulin berättade till bilder med detaljer på stjärtar, övergumpar och vingpennor. Om olika jaktsätt och andra beteenden som skiljer arter och kön från varandra. Det är inte lätt att skilja på fåglar i olika åldrar. Det hördes på mumlet bland åhörarna. Lite vitt här och där förändras på vingar och stjärt. Och se det på hundratals meters avstånd. Bilder och kommentarer borde ändå vara en hjälp att reda ut en del detaljer som hjälp att bli en bättre skådare.

Riddersholm på Rådmansö blir vårens lite längre utflykt. ⇓

Tidigare inlägg hittar du längst ner och vill du prenumerera så klickar du uppe till vänster.

KOMMANDE AKTIVITETER

Fotoutställningen Kroknäbbarnas tid fortsätter tom 8 maj på Kulturhuset i Vallentuna. Vi hänger också med med vår del.

Lördag 16 april. Exkursion Riddersholm. Samling 05:30 vid infartsparkeringen ca 100 meter norr om Vallentuna station vid Vårdcentralen. Där lastar vi in oss i så få bilar som möjligt, det är ont om parkering vid målet Kappellskär där Tryggve Engdahl möter upp för att ta oss med runt markerna vid Riddersholm Rådmansö. Den16 maj 2015 gjorde vi för första gången denna exkursion då med 62 arter. Det blir en heldagstur tag med matsäck och för dagen lämpliga kläder och skor. Det är ingen begränsning i deltagarantalet men föranmälan behövs i fall vi med kort varsel behöver ställa in exkursionen. Anmälan till Roffe Andersson tel: 070-8863908 eller via mail roffe@rofma.se Varmt välkomna.

17 aprilSöndag 17 april Exkursion till Angarnssjöängen med ”Din värd i fågelvärlden”. Samling vid Örsta parkering 09.00. Annonseras också på Vallentuna kulturhus. Värd Björn Nordling.

Lördag 23 april. Sträckräkning. Samling o tid meddelas senare. Huvudräknare Stefan Paulin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.