Titta på fåglar …

SENASTE NYTT
En skäggig mes och en svart snäppa har fastnat i Brostams kamera. Titta under Fågelbetraktelser! Den som följer vattenståndets förändringar kan hitta en uppdatering. En kortversion av SittoGlo  finns härResultatet av sträckräkningen (Publ. 2016-05-23)

 

Skylt

… eller skåda fågel. Skillnaden kan var hårfin eller extrem. Barn och vuxna kom till Byksberget, på Fågelskådningens dag den 7 maj.  Lyssnade, tittade och frågade. Några “Din värd i fågelvärlden” stod i den varma solen och försökte klarlägga begreppen, visade på fåglar, artade dem och berättade om vad de gjorde. Extremerna i Fågeltornskampen däremot, huttrade och spanade från arla morgonstund från det numer kringväxta fågeltornet. Mer om detta.

Månadens vandring runt sjöängen i maj är avrundad. Björn Nordling var där och skrev här.

166”Rallen” närmar sig. Angarngruppens Informationsblad. I din elektroniska eller fysiska brevlåda

Ortolansparvsprojekt 2016 fortsätter månaden ut. Håll koll i Kusta!

Utställningen Kroknäbbar där Angarngruppen har varit med på ett hörn, har nu tagits ner.

KOMMANDE AKTIVITETER

Lördag 14 maj. Sitt o Glo på Midsommarberget 00.00-14.00. Hör fåglarna innan du ser dom. Blir det över 90 arter i år?  Värd Stefan Paulin.

Söndag 15 maj. Ubbysjön – en överraskande artrik liten sjö norr om Ormsta i Vallentuna.  Exkursion i samarbete med Naturskyddsföreningen i Vallentuna. Samling Veda golfbana parkering. 08.00. Värd Bo Eknert (bo.eknert snabela natgeo.su.se)

Lördag 28 maj (Ändrat från 4 juni). Trollsländor. Var finns dom och vad heter dom? Dagens värd Eric Renman hittar och hjälper dig med artbestämning. Samling vid Örsta 09.30. Sen åker vi till  ”Lilla Hoven” efter vägen mot Tärnan.
Vid dåligt flygväder kan det bli på söndagen 29 maj, samma tid och plats. Meddelas då  senare.

Onsdag 1 juni. Månadsrunda. Samling vid Örsta 07.30. Värd Tryggve Engdahl.

Fredag-lördag 10-11 juni. Nattsångarexkursion. Samling vid Örsta 21.30. Värd Hans-Georg Wallentinus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.