Första rundan

Hur många obsar gjordes 2016? Och vilka obsade? Se här nederst på sidan.

Mycket vatten! (Publ. 2017-01-20)

Fågelkalendern! Fenologi!  Vad är det? (Publ. 2017-01-17)

”Naturum” som inte får heta naturum, då det inte uppfyller Naturvårdsverkets kriterier och dessutom är nedlagt, förekommer fortfarande som ett trevligt men slitet husinslag i Örsta. Huset kommer nu att ”piffas upp” med nytt tak, fasad och nya fönster och dörr. (Publ. 2017-01-13)

 

Årets första runda – begången i bistert väder. Tryggve Engdahl rapporterar.

Kan det vara någons tvåhundrade art vid Angarnssjöängen?

Ja visst ja – medlemsavgiften!

 

ANGARN KLUBB 200  Har du observerat och rapporterat 200 arter eller fler på Artportalen, lokal Angarnssjöängen?

Nu kan du förvärva märket ANGARN KLUBB 200 . Ett bra sätt att visa ditt stöd för Angarngruppen. Göra Angarnssjöängen mer känd och inte minst – ge dig själv en utmärkelse. Hur gör man?

Nytt på menyn underObsar”. ”Inventeringar” – En hel sida om Våtmarksfågelfaunan vid Angarnssjöängen 1978-2016. Hur gör man inventeringar? Hur presenteras de och hur används de?  ”Observationer och statistik” innehåller det rubriken anger.

Programmet 2017! Ta fram din smarta telefon och lägg in nästa halvårs fågelskådning NU!

KOMMANDE AKTIVITETER

24012016-1w6a6514Lördag 28 januari. Örnkollen! En exkursionen väster om Örsundsbro runt Landbergaslätten och Rydaslätten m.fl. Målart är övervintrade kungsörnar. Vi samlas 07.30 vid infartsparkeringen ca 100 m norr om Vallentuna station vid Korallens vårdcentral. Där lastar vi in oss i så få bilar som möjligt, då det ibland är svårt att parkera i målområdet, speciellt om det är mycket snö. Vi åker tillsammans till Hårbyparkeringen vid Hjälstaviken och möter vår lokala guide Dan Henriksson. Ta med varma kläder, då det ibland kan bli långa stunder av väntan på rovfåglarna. Föranmälan krävs ifall vi med kort varsel behöver ställa in exkursionen på grund av dåligt väder. Anmälan sker till Ulric Ilvéus på telefon 073-96 00 557 eller via mejl ulric snabela ilveus.se (Foto Kungsörn Rydaslätten Dan Henriksson 2016-01-24)

Onsdag 1 februari. Månadsrunda. Samling vid Örsta 07.30. Värd Karin Hendahl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.