Årsmöte och Länsstyrelsen

Nyinsatt programpunkt i samarbete med Naturskyddsföreningen i Vallentuna. Vad händer med Angarnssjöängen? Läs mer under Kommande aktiviteter

Nu är det tid för ÅRSMÖTE. Fjällgås såg vi i höstas. Nu kan du få veta mer om dem.

Fågelkalendern! Fenologi! Läs mer!

Har sånglärkan kommit? Se i vänster kolumn.

 

KOMMANDE AKTIVITETER

Onsdag 1 mars. Månadsrunda. Samling vid Örsta 07.30. Värd Stefan Paulin.

Tisdag 21 mars. Vad händer med Angarnssjöängen? Kommunens främsta fågellokal, Angarnssjöängen, hotas av igenväxning. Den senaste stora restaureringen genomfördes 1992. Nu finns planer på en ny omfattande restaurering. Det innebär skapande av en öppen vattenyta, Lundbydammen, men det finns också planer på mer långsiktiga restaureringsåtgärder. Mats Gothnier från Länsstyrelsen och Ulrika Hamrén från företaget Ekologigruppen berättar om planerna för Angarnssjöängen. Lokal: Hagasalen, Åbybergskyrkan 19.00 – 21.00.  Samarrangemang med Angarngruppen.

Torsdag 23 mars. Angarngruppens årsmöte.  Årsmötesförhandlingar. Vem får årets utmärkelse ”Vattenrallen”? Torsten Larsson berättar om ”Fjällgåsprojekt”. Torsten var under ett stort antal år ansvarig för våtmarksfrågor inom Naturvårdsverket. Han var bl.a. en av de drivande krafterna när det gällde att göra naturreservat av Angarnssjöängen. Under senare år har han varit engagerad i försöken att säkerställa fjällgåsen som svensk häckfågel. 19.00 Mathiasgården, Vallentuna.


Fjällgås på Åstaåkern. Foto Karin Hendahl

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.