Årsmöte med gås, torn utan hatt

Nu har gamla fågeltornet i Angarn lyft på hatten. För bättre sikt, vidare vyer.

                   

Foto Janne Larsson för Länsstyrelsen (Publ. 2017-03-10)

När du har läst Tryggve Engdahls skildring av en vårlig onsdagsrunda, så kan du läsa vidare om …

Vad händer med Angarnssjöängen? Länsstyrelsen berättar. Nyinsatt programpunkt. Läs mer under Kommande aktiviteter.

Nu är det tid för ÅRSMÖTE. Vem ska sitta i styrelsen? Var 2016 ett bra år? Och – Du får veta mer om fjällgässen vi såg i höstas.

Fågelkalendern! Fenologi! Läs mer!

Vad kom efter sånglärkan? Se Årslista 2017 till vänster.

Nu när fåglarna väller in. Är Angarn Klubb 200 något för dig? Det kan bli en ny art!

Vi bygger upp en bildbank  med fåglar vid Angarnssjöängen. 261 arter är en utmaning. Har du en bra bild att lägga till? webred @ angarngruppen.se tar gärna emot.

Du vill väl inte missa när det kommer något nytt på hemsidan. Prenumererar du får du ett pling i mobilen eller mail på datorn. Andra gör det.

KOMMANDE AKTIVITETER

Tisdag 21 mars. Vad händer med Angarnssjöängen? Kommunens främsta fågellokal, Angarnssjöängen, hotas av igenväxning. Den senaste stora restaureringen genomfördes 1992. Nu finns planer på en ny omfattande restaurering. Det innebär skapande av en öppen vattenyta, Lundbydammen, men det finns också planer på mer långsiktiga restaureringsåtgärder. Mats Gothnier från Länsstyrelsen och Ulrika Hamrén från företaget Ekologigruppen berättar om planerna för Angarnssjöängen. Lokal: Hagasalen, Åbybergskyrkan 19.00 – 21.00.  Samarrangemang med SNF Vallentuna.

Torsdag 23 mars. Angarngruppens årsmöte.  Årsmötesförhandlingar. Vem får årets utmärkelse  ”Vattenrallen”? Torsten Larsson berättar om ”Fjällgåsprojekt”. Torsten var under ett stort antal år ansvarig för våtmarksfrågor inom Naturvårdsverket. Han var bl.a. en av de drivande krafterna när det gällde att göra naturreservat av Angarnssjöängen. Under senare år har han varit engagerad i försöken att säkerställa fjällgåsen som svensk häckfågel. 19.00 Mathiasgården, Vallentuna.

 Karin Hendahl hittade tre små fjällgäss nere till vänster på Åstaåkern.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.