Blåsväder

Inte bara fåglarna väller in. Också skådare i olika storlekar vill se och lära vid sjöängen. Skärgårdsskolan från Österåker och SNFare från Västerhaninge upplevde fågellivet den 30 april. Mer om det! (Publ. 2017-05-02)

Kungsörn, och dvärgmås! När kom de? Se Årslistan till vänster. (Publ. 2017-05-02)

Lördagens exkursion (22 april) i samarbete med SNF Vallentuna skedde i blåsväder och snöblandat regn med sol däremellan. Fåglarna lät sig ej störas och blev många till antalet. Vilka arter det blev? Det står efter Björn Nordlings berättelse om att samarbete lönar sig, som på bilden här.

Hermelinen får hänga med på det här inlägget också. Årets Vattenrallväktare Christer Brostam  träffade den lille predatorn i sommarkostym den 17 april. Varfågeln är Angarnssjöängen trogen (fortfarande kvar 22 april) och fastnade också i Christers kamera. Se här.(Klicka för större bild.)

Aprils månadsrunda blev lyckad. Många skådare, många arter. Och vädret? Det berättar Björn Nordling om till illustra bilder. Klicka här.

KOMMANDE AKTIVITETER

Söndag 30 april. Exkursion med Västerhaninge SNF. Samling Örsta 07.30. Värdar Roffe Andersson, Stefan Paulin.

Onsdag 3 maj. Månadsrunda. Samling vid Örsta 07.30. Värd Karin Hendahl.

Lördag 6 maj Fågeltornskampen. Fågeltornet nu utan tak och träden på sidorna är borta. Allt för bättre sikt. Kom och slå finnarna, som vunnit alla gånger hittills! 2016 deltog sju torn i Stockholmsområdet: Hästholmstornet vid Broängarna, Östra Styran, Svartsjö dämme, Hemmesta sjöäng, Säbysjön, Angarnssjöängen och Skytteholm. Läs mer om tävlingen på www.birdlife.se . Samling vid fågeltornet 05.00. Avslutas 13.00. Ta med varma kläder. Värd Stefan Paulin.

Söndag 7 maj. Fågelskådningens dag vid Angarnssjöängen. Angarngruppen är ”Din värd i fågelvärlden”. Fråga  de gula västarna som rör sig mellan Byksberget och Fågeltornet 09.00-12.00 om fåglar och sjöängen.  Ingår också som en aktivitet i Gröna kilarna (Angarnkilen). Värdar Karin Hendahl och Björn Nordling.

Lördag 13 maj. Sitt o Glo på Midsommarberget. Bara lyssna och titta. Kan det bli fler än 90 arter? 00.00-14.00. Värd Stefan Paulin.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.