Nästa generation och lite till

En uppdatering. Rapporterna strömmar in. Fågeltornskampen och en byalagsexkursion.

Blått är ”hoppa vidare” och bilder blir större när man klickar på dem.

Det officiella resultatet från TORNKAMPEN har nu tillkännagivits. (Publ. 20170509)

Snart kommer RALLEN i brevlådan och eRALLEN i din mailbox.

Jag måste tyvärr meddela att RK, (RaritetsKommittén) som tagit del av bilder och videoinspelningar från vår ’större piplärka’ i onsdags, bedömt den som sånglärka. Eftersom jag känt mig lite tveksam vår bedömning, har jag för egen del strukit obsen. Jag tar bort den ur Artportalen.
De av er som ändå tycker er vara säkra på den, får då rapportera den till Artportalen å egen hand. /Stefan Paulin

Fågelskådningens dag den 7 maj vid Angarnssjöängen med ”Din värd i fågelvärlden”. Karin Hendahl var en av de gula västarna som träffade nästa generation. Läs om det.

Exkursion för Östra Vallabrinks Byalag Under förmiddagen söndagen 7 maj guidade Stefan Paulin byalaget. Gick sen hem och skrev så här.

Fågeltornskampen Hjälpte det att lyfta av taket? Såg man mer? Resultatet presenteras av Stefan Paulin.

Nästan 50 skådare tyckte att den 3 maj var rätt dag att  begå månadsrundan vid Angarnssjöängen. Björn Nordling var en av dem och såg både stort och smått i sol och utan nordanvind . Hur många arter blev det?

Inte bara fåglarna väller in. Också skådare i olika storlekar vill se och lära vid sjöängen. Skärgårdsskolan från Österåker och SNFare från Västerhaninge upplevde fågellivet den 30 april. Mer om det!

KOMMANDE AKTIVITETER

Lördag 13 maj. Sitt o Glo på Midsommarberget. Bara lyssna och titta. Kan det vara enklare? Kom och gå när du vill. Senare på morgonen behöver trötta ögon och öron förstärkning eller avlösning. Eller kom bara och kolla läget! 00.00-14.00. Värd Stefan Paulin.

Lördag 20 maj. Exkursion Riddersholm. Samling 05.30 vid infartsparkeringen ca 100 meter norr om Vallentuna station vid Korallens vårdcentral. Där lastar vi in oss i så få bilar som möjligt, det är ont om parkering vid målet Kappellskär där Tryggve Engdahl möter upp för att ta oss med runt markerna vid Riddersholm Rådmansö. Ett par kungsörnar var några av upplevelserna förra året. Det blir heldagstur med matsäck för två pauser och skor för stig och grusväg. Föranmälan behövs i fall vi med kort varsel behöver ställa in exkursionen. Anmälan till Roffe Andersson tel: 070-8863908 eller via mail roffe @ rofma.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.