ÄNTLIGEN!

För den som vill gå på djupet och förstå hur en sjöäng regleras enligt lagen, finns nu vattendomarna från 1983 och 1992 att studera under Skydd & regelverk. (Publ. 2017-09-25)

Nu ska det grävas! Inte bara en – utan två flytande grävmaskiner skapar en vattenmosaik av kanaler och häckningsöar. Se delresultat efter tre dagar. (Publ. 2017-09-23)

RALLEN har nu hamnat i brevlådorna via internet eller posten. Inte bara om fåglar. Det finns också annat som flyger. Med fyra vingar.

Läs om rundan i september. Mattias Ödevidh skrev.

Sitt-o-Glo på en bänk på Byksberget. Hur gick det? Hans-Georg Wallentinus och några andra entusiaster såg mängder av fågel blåsa förbi. (Publ. 2017-09-21)

Finns det något vatten kvar? Gässen kavar fram med stora lerfötter. Vattenståndet kan du se här.

Angarngruppen finns också på Facebook som komplement till Rallen och angarngruppen.se

KOMMANDE AKTIVITETER

Lördag 23 september. Sträckräkning. Anmälan till samordnare Stefan Paulin om tid och plats. kontakt @ angarngruppen.se

Onsdag 4 oktober. Månadsrunda. Samling vid Örsta 07.30. Värd Björn Nordling.

Torsdag 5 oktober Mitt liv som naturfilmare – Ingemar Lind. Mattiasgården Vallentuna 19.00 Totaltid ca en timma. Under dryga 40 år har jag haft förmånen att ha min hobby som yrke. Jag känner mig oerhört privilegierad. Med hjälp av mina tre ledstjärnor, Hänsyn, Respekt och Ödmjukhet har jag kommit både djur och fåglar nära. I denna film har jag valt ut ett antal episoder som jag lagrat på en speciell plats i min hjärnas minnesarkiv. Jag har tillbringat många dygn, ja veckor och månader i framför allt den nordiska vildmarken, och det är i denna del av världen jag känner mig hemma. Det är här jag trivs som bäst. Jag är och förblir naturfilmare, det är ett sätt att leva .Det bästa. Som vanligt inleds kvällen med en stillbildsdel, denna gång med rubriken ”Fåglar i folktron”. Tyngdpunkten har jag lagt på göken, denna så märkliga fågel.

(Lördag 7 oktober. Måssten. Programpunkten utgår.)