Exkursion 21 maj 2006

I lugnt väder men med regn hängande i luften samlades ett tiotal exkursionsdeltagare till den traditionella maj-exkursionen vid Angarnssjöängen. Att så få slutit upp kan delvis skyllas på att exkursionen förlagts till en söndag. Detta i den felaktiga tron att ’Gröna kilarnas dag’ skulle uppmärksammas. (Denna avlöpte redan föregående söndag). Exkursionen var huvudsakligen avsedd för Angarngruppens medlemmar och hade inte annonserats i StOF:s program. Under promenaden anslöt en ung amerikan, som fått tips om vår exkursion via en f.d. styrelsemedlem i föreningen. Detta var hans första Europa-besök och hans entusiasm var mycket stor inför alla nya ’livs-kryss’.

Vi följde den traditionella rutten Midsommarberget – Byksberget – Grävlingholmen – Klosterbacken – Sommarstugeområdet . Inga större sensationer noterades på artfronten men några observationer förtjänar att nämnas. En flock gravänder, vilken i alla fall några exkursionsdeltagare kunde se, sträckte mot nord-ost långt i syd. En bivråk kretsade även den en bra bit söderöver. På hyggligt avstånd vid Lundbydiket kunde en mosnäppa studeras. Vid Klosterbacken kunde en sjungande grönsångare avnjutas på närhåll.

Exkursionen avbröts en aning abrupt då en kraftigare regnskur fick oss att skynda tillbaka till Örsta. Därför gjordes ingen ordentlig artgenomgång, men en preliminär notering visar att 81 arter observerades denna förmiddag.

(Hela artlistan kan ses i Svalan under syfte ’Exkursioner vid Angarnssjöängen’).

2006-06-12 Stefan Paulin
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.