Nattsångare 5-6 juni 2009

– årets järnnatt

Kallt var det när vi sågs vid Örsta kl 21.30. Vi tog oss ned till fågeltornet där vi fick hyfsade hörobservationer av trastsångaren, rördrommen och ett antal vattenrallar. Väl återkomna från sjöängen delade vi upp oss i ett antal bilar.

Den ena gruppen körde till Brottby, för att eventeullt kunna höra någon gräshoppsångare, eller något annat roligt. Men där var i stort sett tyst, förutom näktergalar förstås.

Den andra gruppen körde till Ådalen för att höra om någon hornuggleunge satt och tiggde, men det gjorde det inte (vad har hänt med ugglehäckningarna i år?). Nästa stopp var Vada kyrka. Gruppen gick ned till Vadakullarna, eftersom det där alltid brukar finnas gräshoppsångare. Men icke denna dag. Bara näktergalar höll igång.

Den andra gruppen tillslöt och efter att ha diskuterat ett tag, beslöt gruppen att upplösa exkursionen. Jag tror aldrg det hänt tidigare, men temperaturen var nu nere under tre plusgrader och fåglarna höll tyst. Senare under natten gick temperaturen i Brottby ner under nollstrecket.

2009-06-10 Hans-Georg Wallentinus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.