ARTRALLY 2014 presentation regler och resultat

Artrally 2014 är nu genomfört och avslutat (2015-01-10)

old bino                                                           rallen2

Sammanlagda månadsresultat                                     Flest årsarter

  

REGLER

För att skänka livet lite extra spänning och öka den vardagliga primärskådningen i Angarnområdet nästa år, inbjuder Angarngruppen härmed till Angarnssjöängens artrally 2014! Tävlingen går ut på att under 2014 se så många fågelarter som möjligt i Angarnssjöängen. Artrallyt består av 12 deltävlingar, en per månad, och en total årssammanställning. Hämta Rapportblankett_131204V1B .xls  Rapportblankett_131204V1 .xlsx Regler:

 1. Tävlingen går ut på att se eller höra så många fågelarter som möjligt i Angarnområdet.
 2. Tävlingen är öppen för medlemmar i Angarngruppen.
 3. Tävlingen består av två delar:
  • Del 1 innebär en poängtävling där resultatet från varje månad summeras ihop till en total poängsammanställning över hela året.
  • Del 2 innebär en total sammanställning av antalet obsade arter under året.
 4. För tävlingsdel 1 gäller att den som noterat flest arter under en månad får 10 poäng, 2:an 9 poäng, 3:an 8 poäng osv ned till 10:an som får 1 poäng. Vinnaren av poängtävlingen kan teoretiskt komma upp i 120 poäng om denne vinner alla månaderna. För tävlingsdel 2 summeras observatörens arter för helåret och här finns förstås ingen övre maxgräns. 
 5. Tävlingen genomförs individuellt, men det finns inget som hindrar att man skådar tillsammans.
 6. De arter som observatören vill räkna på sin respektive månadslista skall fyllas i bifogad Excel-fil och mailas till Stefan Paulin senast 8 dagar efter den sista dagen i varje månad.
 7. Det område i vilket observatören måste befunnit sig i för att få räkna observationen är:
  • Huvudområdet, som avgränsas av vägarna enligt följande: Angarnvägen – Brottbyvägen (väg 268) från avfarten till Olhamra till avfarten till Seneby (Granby), Senebyvägen från Granby förbi Hacksta till Seneby, Lingsbergsvägen från Seneby till ’Lingsbergstorpet’ där Åkervägen från Olhamra ansluter, åker-/skogsvägen från Lingsberg till Olhamra-parkeringen och vidare ut till Arningevägen.
  • Delområdet Skogsvägen från Lappdal till jaktstugan, inklusive den vägstump som går åt höger vid y-korset och som slutar några 100m ned (man får alltså stå på själva skogsvägen.
 8. För att få räkna en art skall observatören själv ha känt igen arten, men nödvändigtvis inte upptäckt den själv. Det går alltså inte att räkna en bortflyende prick långt bort på himlen som någon annan sagt vara en prärietrana som kom på nära håll över Midsommarberget. I övrigt hänvisas till Club 300 kryssregler på http://kryss.club300.se/rules.asp
 9. Även om det är en tävling så är det inte tanken att man ska smussla med sina observationer. Står man vid Lundbydiket och ser en skrikörn segla över sjöängen så skall den omedelbart larmas ut på bästa sätt som observatören har tillgång till. Däri ingår att försöka meddela eventuella medkombattanter som står på Midsommarberget och möjligen inte uppmärksammat örnen. Tävlingsledningens, och övriga omvärldens, dom kommer att vara hård mot den som eventuellt bryter mot detta. 
 10. Arter som observatören vill räkna med på sin lista bör i rimlig tid rapporteras på Artportalen (Svalan). Se föregående punkt om smussel.
 11. Deltagandet i tävlingen skall ske i bästa kamratanda och med vanlig hederlighet skådare och vanliga människor emellan.
 12. Deltagande i tävlingen skall anmälas till Stefan Paulin på stefan.paulin(snabela)swipnet.se senast 2013-12-20 om man vill vara med från början, annars minst 8 dagar innan ny månad om man vill gå in i tävlingen under året.
 13. Tävlingsledningen består av Andreas Viberg och Stefan Paulin. Tävlingsledningen har oinskränkt rätt att avgöra eventuella tvister och utdöma poängavdrag för brott mot tävlingsreglerna. Tävlingsledningen har även oinskränkt rätt att avgöra vilka observationer som skall få räknas om behov av sådana beslut uppstår.

Syftet med tävlingen är att göra skådningen roligare samt att under hela året öka skådningen i Angarnområdet. Sammanställningen i tävlingen kommer efter varje månad publiceras på Angarngruppens hemsida. Priser till vinnarna i tävlingen kommer att delas ut vid Angarngruppens årsmöte 2015.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.