Snart femtio år med Angarngruppen

– recension av en utställning

”Biblioteket i Vallentunas kulturhus har fått ett hedrande EU-pris för sin verksamhet – ”Excellent” – fem stjärnor av sex möjliga i Library Ranking Europes rankning av offentliga bibliotek.”

Det här skedde före uppsättningen av vår utställning ”Snart femtio år med Angarngruppen.”  Annars hade de fått den sista stjärnan också – kanske. Biblioteket som är en del av kulturhuset har erbjudit Angarngruppen en möjlighet att visa upp sig från 5 till 26 mars.

En trappa upp möts du av skärmar och några montrar med en presentation av gruppens tillblivelse och arbete med att skapa ett naturreservat. Bilder visar en nästan 50-årig utveckling från lågskor och handväska till dagens fältmässiga hightech utrustning. Det var tuffare förr, eller…..

Diagram visar på häckningsresultat. Här kan man läsa ut att vissa arter som brunand och svarthakedopping minskar kraftigt.

Några accessoarer med patina och en hornugglas måltid, visas upp. Och mycket annat.

Syftet med utställningen är att visa att vi finns, vad vi gör och vad vi vill. Det har Bosse Hedenstedt, Stefan Paulin och Roffe Andersson lyckats bra med.

2015-03-06 Därvarande Björn Nordling            Foto Roffe Andersson

636663756374636363626359636863716377

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.