Årsmöte med guldkant

1968 – Det är inte alltid lätt att definiera en förenings födelse. Vi har grävt i arkivet och funnit att Angarngruppen bildades som en aktions- och studiegrupp av medlemmar i Stockholms Ornitologiska Förening (St.O.F.) Arbetet inleddes med att upprätta två skrivelser. Den första, daterad 8 april 1968, med bilaga har vi sett som ett bra startdatum. Därmed blev 2018 det femtionde året för årsmötet med guldkant, vilket nu syns på våra jubileumsmärken. För att märket ska synas högt och tydligt finns också en keps att visa upp det på. Den 8 april blir en speciell dag med fältverksamhet vid sjöängen.

2018 – Mattiasgårdens lokal fylldes den 13 mars, långsamt av mer eller mindre kända ansikten. En del var med redan på sextiotalet och ett flertal har deltagit i styrelsearbetet under perioder. När drygt femtio fågelskådare fyllde salen, kunde ordföranden Gunnar Hesse öppna det femtionde årsmötet. Det genomfördes utan dramatik. Ekonomin blev godkänd. Styrelsen blev omvald, en smärre ändring stadgarna utan invändning och årets Vattenrall kunde utdelas – för första gången till en kvinna – Kerstin Nordenadler.

Sen blev det mingel. Kö till baren. Kö till smörgåstårtor. Bildspel på väggen. Kaffe och kakor. Kökspersonalen fick slita men hade kul. Mingelfotograferna plåtade.

Bildspel från 2018 årsmöte (Det kan ta upp till 15 s att ladda hem filen.)

KOMMANDE AKTIVITETER

Lördag 17 mars. VÅRFÅGLAR VID ANGARN. Hur du känner igen dem och hur de låter. Stefan Paulin berättar.11:00 Kulturhuset, Vallentuna. Stora mötesrummet, 1 tr upp. Arr: Angarngruppen i samarbete med Kultur Vallentuna.

Följ jubileumsprogrammet. En del aktiviteter kommer att komplettetteras när vi vet mer och då står det här på första sidan.

Onsdag 4 april. MÅNADSRUNDA. Samling vid Örsta 07.30. Värd Stefan Paulin.

Lördag 7 april. SAMEXKURSION runt sjöängen med StOF. Exkursion med tradition. De första vårgästerna anländer. Över fälten sjunger sånglärkor, skogs- och ringduvor rastar eller sträcker. Rastande snösparvar kan bli dagens X. Dags för brun kärrhök, enkelbeckasin, skogssnäppa och sädesärla. Om isen har gått upp rastar stora mängder änder, gäss och sothöns. Samling vid Örsta 07.30. Värd Stefan Paulin.