Nu börjar det femtioförsta året

ANGARNSSJÖÄNGENS KOSLÄPP sker idag den 9 maj.

Mer om betesdjur. Hund i band!

(Publ. 2018-05-09)

 

 

ALLA ÄR VÄLKOMNA !

Du läser nu jubileumsnumret (eller inlägget som det kallas i WordPressvärlden). Det börjar med vår årliga samexkursion med StOF, då vi upplevde att vintern släppte sitt grepp. Många bilder från jubileumsdagen, med människor, medlemmar, mingel och måsar. Jubileumstalet kan du se och höra på video. Bilderna finns i bildspel. Hur gick det på tipspromenaden? En liten personlig betraktelse med småvessla kompletterar.  Artrallyt pågår. Se resultatet första kvartalet. Vem fick kvartalets höjdare. Arterna fyller på listorna i rask takt. (Blå text är länkar. Men det vet du ju redan.) Gunnar Olssons foto kommer till sjöängen

Samexkursionen i april med StOF. Björn Nordling förmedlar personliga intryck av vårens inträde.

Jubileumsdagen den 8 april. Beskrivs av Mattias Ödevidh till bildspel av Karin Hendahl, Roffe Andersson och Björn Nordling. Jubileumstalet i text, ljud och bild. Av och med Gunnar Hesse. Tipssvar och resultat.  Den sidan finns här.

Det kommer mer! Jubileumsåret är inte slut.

KOMMANDE AKTIVITETER

Onsdag 2 maj. MÅNADSRUNDA. Samling vid Örsta 07.30. Värd Stefan Paulin.

Lördag 5 maj. Sitt o Glo på Midsommarberget. Bara lyssna och titta. Kan det bli fler än 90 arter? 00.00-14.00. Värd Stefan Paulin.

Lördag 5 maj. FÅGELTORNSKAMPENUTGÅR till förmån för Sitt o Glo

Söndag 6 maj FÅGELSKÅDNINGENS DAG. Angarngruppen är ”Din värd i fågelvärlden”. Fråga  de gula västarna som rör sig mellan nya Lundbydammen och Midsommarberget 09.00-12.00 om fåglar och sjöängen.  Ingår också som en aktivitet i Gröna kilarna (Angarnkilen). Dina värdar i fågelvärlden är Karin Hendahl och Gunnar Hesse.

 

 

Lördag 12 maj. LEDSKÄR. Värd Stefan Paulin. Vi samlas 05.00 vid infartsparkeringen ca 100 m norr om Vallentuna station vid Korallens vårdcentral. Där lastar vi in oss i så få bilar som möjligt, då det ibland är svårt att parkera i målområdet. Föranmälan krävs ifall vi med kort varsel behöver ställa in exkursionen på grund av eventualiteter. Anmälan sker till Ulric Ilvéus på telefon 073-96 00 557 eller via mejl ulric @ ilveus.se

Söndag 27 maj. KAMEROR OCH KIKARE. Gunnar Olssons Foto kommer till Angarnssjöängen. Experter från företaget visar olika produkter för den naturintresserade. Våra egna duktiga fotografer/skådare ställer upp med tips och råd. Evenemanget utgår från vindskydden-grillplatsen vid Örsta. 10.00-13.00. Sammanhållande är Roffe Andersson

⇒ ⇒ ⇒ Följ GOF-bloggen eller Gunnar Olsson på Facebook ⇐ ⇐ ⇐