9,05 m.ö.h.

Från 10,04 m.ö.h till 9,05 m.ö.h. Så mycket varierar vattenståndet i sjöängen hittills i år. Vårens dykänder blir höstens vadare. Sjöängen rundades den tredje augusti av tjugo sommarlediga skådare. Tryggve Engdahl berättar mer.

Kan ses till 20 augusti Eldoradot Angarnssjöängen Fotoutställning Kulturhuset Vallentuna. Naturfotografer – Angarnssjöängen visar sina bästa bilder i samarbete med Angarngruppen.

AKTUELLA AKTIVITETER

Onsdag 7 september.MÅNADSRUNDA. Samling vid Örsta 07.30. Värd Stefan Paulin.

Torsdag 8 september. Angarnssjöängens naturreservat – förr och nu. Angarnssjöängen med sin fascinerande historia är idag ett av Upplands artrikaste naturreservat. Vid föreläsningen visar och berättar Gunnar Hesse, styrelseordförande i Angarngruppen och Kenneth Olausson, naturfotograf om dess uppkomst, utveckling och vad det är idag. Många fina bilder utlovas också. Arr. Kulturhuset Vallentuna 18.30-19.30. Till Kulturhuset Vallentuna