En höstrunda till

Vad hände på septembers månadsrunda?  En skrev och två fotograferade.

Du som prenumererar får ett mail när webbplatsen uppdateras. Tryck på någon blå länk, så kommer du direkt till webbplatsen och får en snyggare presentation.

Rycka örnbräken – en ny sport att prova på. ⇓ ⇓

Lördag 24 september. SittOGlo i det mindre formatet i anslutning till Byksbergsdungen. Start vid dungen där du hittar värden Stefan Paulin från 06.00 (-12.00)

Måndag 26 september Naturvårdsförmiddag i Skesta hage. Hallå angarnskådare!  Många av er har säkert lagt märke till att ormbunkar sprider sig och nästan tar över delar av Skesta hage. Det rör sig om örnbräken som har en benägenhet att tränga ut annan viktig flora som t ex backtimjan. Vi har fått medgivande av Länsstyrelsen att bekämpa örnbräken, ja, man har till och med bett oss försöka hålla efter den. Det gör vi i samarbete med ett par personer från Länsstyrelsen. Ju fler vi blir desto mer ormbunkar kan vi få bort. Själv har jag praktiserat att rycka upp dem med roten (arbetshandskar!) vilket borde ha effekt men röjsåg med trimmerhuvud sägs också fungera. De som har en sådan kan gärna ta med den. Jag fixar sopsäckar och skottkärra.  09.00 till 12.00 Länsstyrelsen har lovat bjuda på fika! 
Maila mig om ni kan komma: tryggveengdahl@live.se
Tryggve Engdahl  Naturvårdsansvarig  Angarngruppen 0707257915

Lördag 1 oktober. STRÄCKRÄKNING. Mer info senare. Koordinator Stefan Paulin.

Onsdag 5 oktober. MÅNADSRUNDA. Samling vid Örsta 07.30. Värd Kenneth Olausson.