Det kommer mera

I förra inlägget passade det bra att i rubriken citera Peter Dalle. Den här gången kom jag osökt att tänka på tvprogrammet ”Det kommer mera”. Försommaren är inte slut än. Det kommer en förmodligen en ganska het högsommar. Vi har försökt behålla mer vatten i sjöängen för att stimulera till häckning. Men utan regn blir det svårt Det kommer mer i vårt program och nattsångarturen avrapporteras ett stycke ner. Trollsländorna får finna sig i uppvaktande fotografers fokus för att bli presenterade som månadens Bild.

Genom vår fotogrupp, Naturfotografer – Angarnssjöängen, publiceras kontinuerligt fina bilder bland annat på Angarngruppens facebooksida. Men vilka är det som fotar? För att skapa klarhet tänker vi presentera en fotograf i veckan för er. Till Veckans fotograf och se några utvalda bilder.(Publ. 2023.06-16)

De vilda svinen inte bara stökar i skogen. Våra båda fågelmatarstationer har nu  demolerats. Senast i Skesta hage. Vi måste få till en hållbarare lösning. Det verkar också som grisarna har blivit mindre rädda och visar sig öppet när det är ljust.

Nattsångarturen – blev det bussturen? Varför hängde Gunnar Hesse här  en stund en vanlig fredagkväll. Det får han berätta själv här.

Du missade väl inte förra Månadens Bild med något från växtriket. Vinnarbilden och några fler utsedda hittar du under Månadens Bild i vänsterspalten eller här.

Om det går som vi tänkt oss, så kommer ”våra” fotografer att här på webbsidan och på ”Vi på Facebook” presentera sig och sitt fotointresse. Hoppas det inspirerar.

 

juni månadsrunda slog fågelsången ut full blom. Många arter, skådare och bilder blev det. Läs här!

I juli slår Bioblitzen ner i Skesta hage. Där kommer du att kunna irra runt i hagen under kontrollerade former i sällskap av experter på kanske ditt område. Här kan du se hur långt vi kommit Till artlistan för Bioblitz 2018 – 2022. Ligger på Menyn under Obsar och Bioblitz längst ner.

KOMMANDE AKTIVITETER

Lördag 1 juli BIOBLITZ. För sjätte året. Vi examinerar ALLT vi ser tillsammans med experter i Skesta Hage. För dig som är naturintresserad och vill se helheten i en sommarhage. Vi tittar på insekter, växter, fåglar, lavar och annat.. Experter hjälper oss artbestämma.  Samordnare Ulric Ilveus.

07.00 – 17.00 fåglar. 09.00 – 17.00 allt annat. 

Få parkeringsplatser. Samling vid grillplatsen i Skesta Hage. Följ stigen från parkeringen ner mot sjöängen.  Hitta till Skesta Hage.

På kvällen. Du hinner hem och äta middag. Bioblitzdagen avslutas med fladdermusinventering i Skesta hage 22.00 – 24.00. Så här års har fladdermössen antagligen ungar och det bör vara trafik mellan bon och födosöksplatserna.  Det kanske dessutom hörs eller syns några nattaktiva djur och fåglar som missats under dagen.  Vi ses kl. 22 vid grinden till Skesta Hage.

Hitta till Skesta Hage. (Följ startsidan. Tider och någon aktivitet kan ändras.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.