Bioblitz och spindlar


Nu kan du anmäla dig till vår workshop om spindlar som går av stapeln 24 augusti. Det är Kajsa Mellbrand är ciceron och ska lära oss mer om spindlarna. Det är begränsat antal platser och anmälan görs via mail till ulric@ilveus.se.
Här hittar du mer information.

Det finns också några få platser kvar till vår workshop om trollsländor med Magnus Billqvist 10 augusti. Det skulle vara kul om några yngre är intresserade. Vi har fyra platser kvar till juniorer (yngre än 20 år).
Anmälan görs via mail till ulric@ilveus.se.
Här hittar du mer information.

Men du behöver inte vänta så länge innan det är dags igen för andra arrangemang i Angarngruppen. Och visst är du medlem hos oss?

MÅNADSRUNDA för juli genomförs 3:e en onsdag som vanligt. Samling vid Örsta 07.30. Värd Tryggve Engdahl.

Och redan 6 juli lördag är det BIOBLITZ. Det är alltså den stora artjakten i Skesta hage. 07.00 – 17.00 fåglar. 09.00 – 17.00 allt annat. Få parkeringsplatser. Hitta till Skesta Hage. Allt noteras och all hjälp är bra, kunniga som okunniga, barn som vuxna. Experter hjälper oss artbestämma. Samordnare Ulric Ilveus.
Samma kväll är det dags för FLADDER-MUSINVENTERING i Skesta hage 22.00 – 24.00. Så här års har fladdermössen antagligen ungar och det bör vara trafik mellan bon och födosöksplatserna.  Det kanske dessutom hörs eller syns några nattaktiva djur och fåglar som missats under dagen.  Vi ses kl. 22 vid grinden till Skesta.

NATTLYS i Angarnssjöängens naturreservat går av stapeln nästa gång lördag 13 juli.
Samling vid parkeringen, Skesta Hage, kl 22:30Samordnare Ulric Ilveus.

Dagen efter, söndag14 juli, är det VÄXTER, FJÄRILAR OCH ANDRA INSEKTER. Högtid för  lepidopterologer. Du får hjälp med att hitta och artbestämma. Samling vid Skesta hage parkering 10.00. Värd Gunnar Hesse.

Den femtonde juni gick den första workshopen av stapeln. Denna gång tillsammans med Mora Aronsson som är en välkänd profil då det gäller växter, bl.a. som ordförande i Svenska Botaniska Föreningen. Många bra tisp blev det efter detta är det nog lättare att själv bena ut vilken växt det kan vara. Mer kan du läsa här.

Foto: Sona Wallentinus. Någon av nypon/stenrossläktet med massor av ståndare och pistiller. Observera även inflygningsränderna.