Nu är vi igång

Fåglar inpå knuten – ett föredrag om matgäster.

Någonstans måste man ju börja som fågelskådare. Så varför inte inpå knuten. Vid köksbordet vid en god frukost kan man spana in sina matgäster utanför fönstret. Lite orättvist kanske med tanke på värmeskillnaden, men å andra sidan får fåglarna gratiskäk. Med rätt mat kan man locka till sig intressanta fåglar att studera. Angarngruppen vill gärna förmedla kunskap om hur det går till och berätta om vad man kan se. Lördagen den 20 januari blev dagen för kunskapsöverföringen. Kultur Vallentuna bjöd på lokal. Stefan Paulin höll låda, Roffe Andersson hade redan tagit alla fågelbilder och Björn Nordling hade förberett tekniken.

Skulle det nu komma några? Klockan 11 i St sammanträdesrummet, fick vi ta till extrastolar och det blev fullsatt. (Ca 35 st.)

Fåglar med bild och ljud presenterades tillsammans med vad man kan bjuda dem på. Publiken kompletterade med tips och frågor. Vi fick också frågor om vi kommer att återkomma när det blir dags för vårfåglar. Så nu fick vi något att tänka på.

På slutet fick vi applåder och positiva kommentarer, som stärkte oss som höll i det hela. Succé var det någon som sa.

Text Björn Nordling Foto Roffe Andersson

Första månadsrundan startade nästan som vanligt. Läs Björn Nordlings rapport.

Vårt snygga jubileumsmärke – ett sätt att stärka medlemskapet och påminna om vår långa verksamhet. Keps finns med samma märke. Gå till BUTIKEN och läs hur man förvärvar dessa och andra märken.

Se hela program 2018.

VI BEHÖVER INVENTERARE! Vad gör en sån? Läs senaste RALLEN, som kom före jul. Här visas två exempel på inventerare. Dom säger att det är kul och intressant. Kjell Eriksson vet mer. Du hittar honom under menyn på Angarngruppen Styrelsen.

ARTRALLYT  2018! Är nu igång. Kul, spännande och lärorikt.  Nya regler mot tidigare år. Träffa andra skådare. Jobba ihop.

 

 

Nytt medlemsår 2018 – ny medlemsavgift!

Kassören ser fram mot din medlemsavgift 2018.

<< Kassören i fält

 

 

KOMMANDE AKTIVITETER

Lördag 27 januari. ÖRNKOLLEN! En exkursion väster om Örsundsbro runt Landbergaslätten och Rydaslätten m.fl. Målart är övervintrade kungsörnar. Vi samlas 07.30 vid infartsparkeringen ca 100 m norr om Vallentuna station vid Korallens vårdcentral. Där lastar vi in oss i så få bilar som möjligt, då det ibland är svårt att parkera i målområdet, speciellt om det är mycket snö. Vi åker tillsammans till Hårbyparkeringen vid Hjälstaviken och möter vår lokala guide Dan Henriksson. Ta med varma kläder, då det ibland kan bli långa stunder av väntan på rovfåglarna. Föranmälan krävs ifall vi med kort varsel behöver ställa in exkursionen på grund av dåligt väder. Anmälan sker till Ulric Ilvéus på telefon 073-96 00 557 eller via mejl ulric snabela ilveus.se

Fredag – söndag 26-29 januari. VINTERFÅGLAR INPÅ KNUTEN. Fågelräkning vid matborden. Läs mer.

Onsdag 7 februari. MÅNADSRUNDA. Samling vid Örsta 07.30. Värd Björn Nordling.