Starten har gått

                   

Angarngruppen – 50 år i naturens tjänst – en sammanfattning (Publ 2018-01-10)

Vårt snygga märke med vattenrallen är uppgraderat till jubileumsmärke och pryder nu också Angarngruppens  ordförande Gunnar Hesse. Som synes – väl rustad för det nya året som ”Din värd i fågelvärlden”. Första månadsrundan startade nästan som vanligt. Glögg o kakbar med mingel bland kikarstativ och ryggsäckar, är vi inte vana vid. Läs Björn Nordlings rapport.

Som ett sätt att stärka medlemskapet och påminna om vår långa verksamhet har vi tagit fram kepsen med 50 årsmärket och löst märke. Gå till BUTIKEN och läs hur man förvärvar dessa och andra märken.

Vi är stolta över att kunna presentera ett program utöver det vanliga. Mycket är klart, en del jobbar vi vidare på, så att det går i lås. Det närliggande visas alltid här på första sidan, men du kan se hela program 2018 nu.

Såå mycket vatten!

Dåligt med fåglar ute? Då kan istället prova vårt QUIZ-JIZZ – en utmaning. Gissa vilken art och få svar. Växter, insekter och fåglar från Angarn i blandning. Hoppa vidare dit.

VI BEHÖVER INVENTERARE! Vad gör en sån? Läs senaste RALLEN, som kom före jul. Här visas två exempel på inventerare. Dom säger att det är kul och intressant. Kjell Eriksson vet mer. Du hittar honom under menyn på Angarngruppen Styrelsen

Gör som ett tjog medlemmar redan gjort – Anmäl dig till Artrally 2018! Nya regler mot tidigare år. Roligt, stimulerande lärorikt. Träffa andra skådare. Jobba ihop.

Har du inte läst om decemberrundan kan du göra det nu

 

Det är inte bara jubileumsår – det är Nytt medlemsår 2018. Kassören ser fram mot din medlemsavgift 2018.

<< Kassören i fält

Christer Brostams fåglar i nytt bildspelsformat  och ett annat garanterat utan fåglar på Fotosidan.

KOMMANDE AKTIVITETER

Lördag 20 januari FÅGLAR INPÅ KNUTEN. Lär känna dina matgäster vid fågelbordet. Angarngruppen berättar om vilka fågelarter som kan uppträda och vad du bör bjuda dem på. Lokal stora sammanträdesrummet 1 tr, Kulturhuset Vallentuna. 11.00 – 12.00. Inte bara för medlemmar. Fri entré. Angarngruppen med stöd av Vallentuna Kultur. Läs mer!

 

 

 

Lördag 27 januari. ÖRNKOLLEN! En exkursion väster om Örsundsbro runt Landbergaslätten och Rydaslätten m.fl. Målart är övervintrade kungsörnar. Vi samlas 07.30 vid infartsparkeringen ca 100 m norr om Vallentuna station vid Korallens vårdcentral. Där lastar vi in oss i så få bilar som möjligt, då det ibland är svårt att parkera i målområdet, speciellt om det är mycket snö. Vi åker tillsammans till Hårbyparkeringen vid Hjälstaviken och möter vår lokala guide Dan Henriksson. Ta med varma kläder, då det ibland kan bli långa stunder av väntan på rovfåglarna. Föranmälan krävs ifall vi med kort varsel behöver ställa in exkursionen på grund av dåligt väder. Anmälan sker till Ulric Ilvéus på telefon 073-96 00 557 eller via mejl ulric snabela ilveus.se