Nu går vi vidare

⊂ ⊃ Hittar du brustna länkar? webred @ angarngruppen.se vill veta! ⊂ ⊃

Angarngruppen visar upp sig igen. Nu i samarbete med Vallentuna Folkrörelsearkiv och Kulturhuset i Vallentuna. Vfa förvarar vårt femtioåriga arkiv på säker plats. (Publ. 20181107)

Början på något nytt! Vi kan inte luta oss tillbaka någon längre tid efter utmärkelsen Årets Miljöhjälte. Du som möjligen har missat årets händelse efter Nobelprisen, kan titta på föregående inlägg. Nu går vi vidare i samarbetet med länsstyrelsen.

Lundbydammen väntar på fåglarnas anstormning. De publika anordningarna anpassas för fler besökare och fler verkar nu hitta till sjöängen. En plattform för bättre dammöversikt är på gång.Här finns wwf med som sponsor. Storfräsarna från Våtmarkscentrum återvänder redan i oktober, för att hålla den tuvtåtel korna inte klarar av, i schack.

Svårare att hålla koll på är de som eldar på berghällar, kör drönare, fiskar, kastar kolsyrepatroner och annat olämpligt inom reservatet. Angarngruppen ska inte agera polis, vi delar reservatet med alla andra besökare. Men vi får tillsammans med länsstyrelsen upplysa och söka förståelse för naturens bästa.

Tryggve Engdahl har laddat upp och återvänt från sydliga nejder och åstadkommit en berättelse om oktoberrundan.

Höstens program innehåller nyheter i 50-årsjubileets anda.

KOMMANDE AKTIVITETER

Lördag 20 oktober. NATURVÅRDSDAG. Holkars innehåll ska artas, noteras och rensas. Ju fler vi blir, desto lättare blir det. Samling vid förrådet i Örsta 09.00. Värd Björn Nordling.

Onsdag 7 november. MÅNADSRUNDA. Samling vid Örsta 07.30. Värd Björn Nordling.

Tisdag 20 november ANDERS WIRDHEIM Journalist och fågelskådare. ”Jag har en föreläsning som jag kallar ”Folk och fåglar”. Den handlar om relationer mellan fåglar och människor på flera olika plan. Det spänner från varför vissa fåglar i Bibeln omnämns som orena, till att ett chokladföretag valde den allt annat än vackra asätaren maraboustork som symbol.” Mattiasgården .Vallentuna 19.00. Ca en timme med fika. Foto BirdLife.

Onsdag 5 december. MÅNADSRUNDA. Samling vid Örsta 08.30. Värd Kjell Eriksson.

Onsdag 5 december KLIMATFÖRÄNDRINGAR och GLOBAL OMSTÄLLNING – från domedag till möjligheternas agenda. En föreläsning av Johan Kuylenstierna, adjungerad professor vid Stockholms Universitet och tidigare chef för Stockholm Environment Institute som talar om växthuseffekten och vilka möjligheter vi har att uppnå målsättningarna i Parisavtalet. Vad kan vi själva göra för att minska vår klimatbelastning?
Vallentuna kulturhus, stora mötesrummet.kl 19.00. Arrangör SNF i Vallentuna och Angarngruppen är välkommen.
Mer om Johan Kuylenstierna