Skestakrogen säsongsöppnad

Idag 24 nov. har några av oss onsdagsvandrande medlemmar i Angarngruppen beskådat, inspekterat och ”godkänt” det upprustade fågeltornet vid sjöängen. SNYGGT JOBBAT! Verkligen proffsigt genomfört snickeriarbete!

Tack så hjärtligt! Gunnar Hesse foto

(Publ.20211124)

Idag öppnades fågelrestaurangen i Skesta hage för säsongen. Den stora mataren inspekterades och försågs med solrosfrön, mataren för hampfrön hängdes upp och fylldes; den för talgbollar också uppsatt, men ännu inte fylld.

Ny för säsongen är Bakfickan, som är består av en större, blå tunna. Upphängd i närheten av huvudkrogen, väntar den dock på reparation av fröskålen, innan servering där kan påbörjas.

Så tills vidare får fåglar och andra matgäster nöja sig med solros- och hampfrön. Detta verkade dock inte avskräcka många, ty tämligen snart var en mängd talgoxar och blåmesar samt tre ekorrar på plats och försåg sig. Menyn kommer att utökas!

Matningen vid Midsommarberget startar någon gång under den kommande veckan.

Är Du intresserad av att hjälpa till med påfyllning av matarna, ber vi Dig höra av Dig till krögaren själv, Stefan Paulin. Tack!

Gunnar Hesse, text o bild

Hösttrist med trasttröst…

 inleds rapporten från novemberrundan, skriven av Gunnar Hesse. Vädret avskräckte nog de deltagare som inte dök upp. Mer än fåglarna – som fyllde på artlistan. Läs mer.

 

Programmet för 2022 ligger och väntar på Dig, men först decemberrundan.

AKTUELLA AKTIVITETER

Onsdag 1 december. MÅNADSRUNDA. Samling vid Örsta 08.30. Värd Stefan Paulin.

Onsdag 5 januari. MÅNADSRUNDA. Samling vid Örsta 08.30. Värd Ulric Ilvéus..

Lördag 22 januari. ÖRNKOLLEN! En exkursion väster om Örsundsbro runt Landbergaslätten och Rydaslätten m.fl. Målart är övervintrade kungsörnar. Vi samlas 07.30 vid infartsparkeringen ca 100 m norr om Vallentuna station vid Korallens vårdcentral. Där lastar vi in oss i så få bilar som möjligt, då det ibland är svårt att parkera i målområdet, speciellt om det är mycket snö. Vi åker tillsammans till Hårbyparkeringen vid Hjälstaviken och möter vår lokala guide Dan Henriksson. Ta med varma kläder, då det ibland kan bli långa stunder av väntan på rovfåglarna.  Föranmälan krävs ifall vi med kort varsel behöver ställa in exkursionen på grund av dåligt väder. Anmälan sker till Ulric Ilvéus på telefon 073-96 00 557 eller via mejl ulric  @ ilveus.se