En annorlunda angarnrunda

Uppdatera sidan här. Gäller e-postmottagare.


Vi nådde ända fram med informationen om årsmötet. Ingen kom. Men håll dig fortsatt uppdaterad via portalen. Någon gång måste vi slå till. Du kan prenumerera och slippa bevaka uppdateringar av den här sidan.

Nästan vår egen guldbro, har nu kommit på plats. Slänterna på vägen mot Byksberget väntar nu bara på att bli beströdda med lämpliga frösorter i ett försök att smälta in i omgivningen.

Den traditionella StOF- exkursionen blev något annorlunda, men med ett bra artantal, med några uppstickare i mindre storlekar. Gunnar Hesse berättar utförligt om hur det gick till.

Det är väl inte du som klämmer in bilen på Örstaparkeringen till de boendes förtret. Tänkte väl det. Parkeringarna runt om utnyttjas till bristningsgränsen, vilket kan hindra framkomligheten för lastfordon och jordbruksmaskiner. Vägen ner mot Midsommarberget är tillåten för fordon med handikapptillstånd och de med ärende till fastigheterna. Ibland har en bom hindrat infarten vid Örsta. Länsstyrelsen och fastighetsägarna diskuterar lösning.

Snart är det PÅSK. Har också något med fåglar att göra.

För den som inte får/kan/inte hinner gå ut och skåda, rekommenderar vi aktuella fågelbilder och ibland annat på vår Facebookgrupp. Många duktiga fotografer med förträffliga bilder.

 

KOMMANDE AKTIVITETER

Onsdag 1 april. MÅNADSRUNDA. Du är välkommen, men det finns en del att tänka på. – Kom inte om Du känner Dig det minsta krasslig. – Samåk inte, om inte samma familj. – Håll tvåmetersavstånd minst. – Låna inte varandras grejer såsom kikare och pennor. – Ingen deltagarlista. – Inga artlistor delas ut, ta med egna. Vi delar upp oss i grupper om högst tio/femton personer om över femton personer kommer. Skåda väl! Samling vid Örsta 07.30. Värd Karin Hendahl.

Onsdag 1 april ”Hur gynnar vi den biologiska mångfalden vid Angarnssjöängen?” Programpunkten utgår och återkommer senare.

Vad står det på skylten? Någonting om tillträdesförbud från och med första april är jag säker på. Något att tänka på.

 

 

 

En tappad skinkmacka kan sprida svininfluensa till vildsvinen. Se anslag på rastplatserna.