Flygövningar

Så här gör man! Stenskvättan är en av många som förbereder höstflytten, medan hemmalaget tar det lugnt och väntar på kobussen. Roland Olsson foto.

Även augusti har en månadsrunda, nummer 178. Den här gången  beskriver Karin Hendahl en vandring bland växter och djur. Läs här.

Besökstrycket i sjöängen är fortfarande större än normalt. Många känner inte till, eller bryr sig inte om, vad som gäller i naturreservat. Man kan finna familjetält bredvid Midsommarberget, nygrävda gropar och stensättningar för eldning på flera platser, eller eldning direkt på berghällar. Ett slitage som är svårt att återställa. Se vad som gäller ⇒ Skydd & regelverk. Tälta får man bara göra på Tältholmen. Elda endast på iordningställda platser, aldrig på berg, som spricker. Ofta är det också allmänt eldningsförbud på sommaren.

Inlägg nr 251 sedan 2012.

Tornfalk spanar in                                                                            Roland Olsson foto

AKTUELLA AKTIVITETER

Tisdag 1 september. ÅRSMÖTE.Vi gör ett nytt försök att samlas till årsmötesförhandlingar. Nya styrelsemedlemmar? Valberedningen har förslag.  Blev det ett bra år? Vem får ”Årets vattenrall”? (Vi håller avstånd till varandra.) Inget fika eller föredrag i år. 19.00 – 20.00  Kulturhuset i Vallentuna. Kulturrummet 1 tr.

 

Onsdag 2 september. MÅNADSRUNDA. Samling vid Örsta 07.30. Värd Karin Hendahl.