Nattskådning

Sitt-o-glo på Midsommarberget kan du läsa om nu. Stefan Paulin rapporterar.  Mörker och dimma uppmuntrade inte till fotografering. Men  bilden av Lundbydammen med ljud, några dagar tidigare kan vara ett försök att känna upplevelsen av ett nattvak.

Bild o ljud Grävlingholmen 2021-05-13 22:15 Björn Nordling

Rallen kom ut med e-post under fredagen den 21 maj. Har den inte nått dig samma dag, meddelar du det till kontakt@angarngruppen.se Den fysiska upplagan kommer något senare.

Här kan du läsa Protokoll Årsmöte 2021 (Justerat)

Titta i programmets våraktiviteter om det är något som passar. Det blir inte bara fågelskådning. Det blir biologisk mångfald.

Vi fortsätter att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Se programsidan.

AKTUELLA  AKTIVITETER

Onsdag 2 juni. MÅNADSRUNDA. Samling vid Örsta 07.30. Värd Stefan Paulin.

Fredag 4 – lördag 5 juni. NATTSÅNGARE. Ett nattligt äventyr med sång. Samling vid Örsta “naturcenter”  21.30. Sluttid beror på vad vi orkar och får uppleva. Vi vill undvika samåkning och långa bilkaravaner. Därför blir det en Angarnvända. Värd Ulric Ilvéus.


Lördag 12 juni. BIOBLITZ. För fjärde året. Vi examinerar ALLT vi ser tillsammans med engagerade experter i Skesta Hage. För alla naturintresserade som vill ta del av helheten i en sommarhage. Vi tittar på insekter, växter, fåglar, lavar, annat och har vi tur något däggdjur. Olika experter hjälper oss artbestämma och vi och får reda på mer om det funna. Häng på en expert inom ditt favoritområde. Samordnare Ulric Ilvéus.

Utgångsplatsen är lika med Grillplatsen i Skesta Hage. Följ stigen från parkeringen ner mot sjöängen. Egen matsäck. Överexaminator Gunnar Hesse. Sammanhållande Ulric Ilvéus.

Tider: 07.00 – 17.00 fåglar. 09.00 – 17.00 allt annat. Få parkeringsplatser. Hitta till Skesta Hage.

Inte nog med det. Du hinner hem och äta middag. Bioblitzdagen avslutas med fladdermusinventering i Skesta hage 22.00 – 24.00. Så här års har fladdermössen antagligen ungar och det bör vara trafik mellan bon och födosöksplatserna. Större brunfladdermus, dvärgpipistrell och nordisk fladdermus finns runt sjön och vi kanske också kan hoppas på vattenfladdermus (noterad på våren vid något tillfälle) eller semestrande gråskimlig fladdermus. Det kanske dessutom hörs eller syns några nattaktiva djur och fåglar som missats under dagen.  Vi ses kl. 22 vid grinden till Skesta Hage. Hitta till Skesta Hage. (Följ startsidan. Tider och någon aktivitet kan ändras.)