Årets första

Årets första runda är genomförd. Årets artlista påbörjad och året första fika i skådares sällskap avslutad. Det finns alltid något nytt på det nya året att titta på.

Länsstyrelsen har påbörjat utgrävning i delar av sjöängen men pausar nu tills varmare väder underlättar arbetet. Läs mer i fg. inlägg och under ”Vad händer”.

Är du prenumerant så får du ett mail när nytt  inlägg publiceras. Klicka på rubriken och du kommer direkt till webbplatsen och får det senaste uppdaterat.

Webbplatsen startade i april 2012 och fick sin form i december 2012. Med andra ord: Webbplatsen har fyllt 10 år och du läser nu inlägg 321. Tanken med webbplatsen är att informera om Angargruppens aktuella aktiviteter. och om Angarnssjöängen; fakta och historia. All info öppen och tillgänglig, för den intresserade.

Din medlemsavgift för  2023 ser vi fram mot. Du hittar vad du behöver veta under ”Bli medlem nu”

Januarirundan beskriven av Per Gullberg (som också har tagit fotot ⇑) kan du läsa om här. Vad blev det mer än grisar?

AKTUELLA AKTIVITETER

Lördag 21 januari. ÖRNKOLLEN. En exkursion väster om Örsundsbro runt Landbergaslätten och Rydaslätten m.fl. Målart är övervintrade kungsörnar. Vi samlas 07.30 vid infartsparkeringen ca 100 m norr om Vallentuna station vid Korallens vårdcentral. Där lastar vi in oss i så få bilar som möjligt, då det ibland är svårt att parkera i målområdet, speciellt om det är mycket snö. Vi åker tillsammans till Hårbyparkeringen vid Hjälstaviken och möter vår lokala guide Dan Henriksson. Ta med varma kläder, då det ibland kan bli långa stunder av väntan på rovfåglarna.  Föranmälan krävs ifall vi med kort varsel behöver ställa in exkursionen på grund av dåligt väder. Anmälan sker till Ulric Ilvéus på telefon 073-96 00 557 eller via mejl ulric  @ ilveus.se   Eftersom vi måste samåka är du välkommen, om du är fullt vaccinerad enligt gällande rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.


 

Söndag 29 januari.  FÅGLAR INPÅ KNUTEN. I slutet av januari räknas fåglar vid fågelmatningar över hela landet. De senaste åren har runt 20 000 rapporter kommit in – men vi vill ha ännu fler rapporter! Du kan välja att räkna dina matgäster när som helst under perioden 27-30 januari 2023, och du rapporterar det högsta antalet du ser samtidigt av samma art.

Angarngruppen träffas vid välmatad matbinge i Skesta hage 09.00 och räknar matgäster fram till 11.00. Stefan Paulin är där och noterar.